A BioShock pontosan az a játék, amiből egy tehetséges rendező és jó forgatókönyvíró egy kiváló, de legalábbis egy kellemes popcorn mozit tudna készíteni -- nagy kár azonban, hogy a projekt egyszerűen nem tud elstartolni.

A film élére eredetileg Gore Verbinksit szemelték ki, de miután nem sikerült megegyezni a büdzsét illetően a stúdióval, a rendező elhagyta a filmet, a helyét pedig Juan Carlos Fresnadillo (28 héttel később, Intacto, Intruders) vette át, ám neki sem sikerült elfogadható költségvetést kidolgoznia az egyébként tényleg drágának ígérkező víz alatti alkotáshoz.

„Az igazat megvallva, mostanra már semmi közöm a projekthez, és más dolgokon ügyködök. A filmet jégre tették, a stúdiónak és a játékot fejlesztő cégnek ugyanis elő kell állni egy megállapodással a költségvetést és a besorolást illetően.” -- Juan Carlos Fresnadillo

A büdzsé mellett a filmmel kapcsolatos másik sarkalatos probléma a korhatár-besorolás: a rajongók és az Irrational gárdája is R, tehát felnőtteknek ajánlott kategóriát szeretne, a stúdió viszont PG-13-at, hiszen így a fiatalabb korosztály is megnézhetné a filmet, ezzel könnyebben visszahozva a befektetésüket.