GURU Extra A hírek popupjaA BlizzConon bemutatott új Diablo 3 játékmenet-videó és trailer szinte mindenki tetszését elnyerte, de persze az „igazi” rajongókét nem, akik ismét jobban tudnak mindent, legalábbis azt, hogy miként kellene kinéznie a játéknak.

Az egyik rajongói csoport volt is olyan kedves, és pár, hozzászólásokkal gazdagon teletűzdelt kép segítségével felvázolta a Blizzard grafikusainak, hogy szerintük mi minden nem jó -- talán nem meglepő, hogy elég sok minden kivetnivalót találtak. Elsősorban most is a világos színvilág került előtérbe, de az egyébként nagyon pofás varázslatok, illetve a textúrák és a karaktermodellek sem úszták meg a dolgot, ráadásul küldtek egy olyan képet is, amin bemutatták, hogy valójában miként kellene kinéznie a varázslatoknak.

„Azért szeretnénk változtatni az effekteken és a fényhatásokon, mert szerintünk ezek túl világosak és nem illenek a játék világába; nincs meg bennük az a Diablo-hatás -- legalábbis most. Mivel a varázslatok elfedik az ellenfeleket, túlságosan is dominálják a csatateret, és egész egyszerűn túl világosak. ” -- Mr_bartuc

A BlizzBlues oldalára beküldött képek természetesen nem maradtak ellenkritika nélkül, ugyanis a Blizzard egyik alkalmazottja, Bashiok parázs vitába kezdett a képeket feltöltő Mr_bartuccal, mondván, hogy a Diablo 2-ben is voltak élesen világító varázslatok és fegyverek, és ott mégsem zavartak senkit. Majd később elmondta, hogy szeretnék minél látványosabbá tenni a játékot, valamint elérni azt, hogy jó érzés legyen egy erős varázslat megidézése, na meg az sem árt, ha ezeket a képességeket meg lehet különböztetni egymástól, azt viszont sértőnek érzi, hogy a rajongók mindenféle tanácsokat adnak és azt hiszik, jobban tudnak játékot készíteni, mint ők.

A vita jelenleg szünetel, hiszen több mint 12 órája volt az utolsó bejegyzés, de biztos vagyok benne, hogy máshol másvalakik folytatni fogják ezt a szócsatát, és abban is biztos vagyok, hogy a Blizzard most sem fog kötélnek állni, hiszen korábban sem tette.