A Steam mintájára készült Origin az Electronic Arts saját piactere, enélkül nem indlénak játékaik, hacsak nem kifejezetten DRM-mentes változatot szerzünk be. Létrejöttének egyértelmű célja egy saját ökoszisztéma kialalkítása, a játékosok magukhoz édesgetése különféle akciókkal, ingyenes próbalehetőségekkel és esetenként ingyen játékokkal.

A teljes élményhez azonban nem csak a játékok, hanem a különféle kényelmi és közösségi funkciók is hozzátartoznak, melyeket sok kritika ér – de ne legyünk igazságtalanok, ugyanez a helyzet a Uplay és a Steam esetében is. De legalább látszik az igyekezet, az új béta kliens már a letöltési sebesség korlátozását, vagy annak ideiglenes leállítását is lehetővé teszi, valamint FPS-számlálót is kaptunk, továbbá most már akkor is meghívhatjuk barátainkat egy meccsbe, ha éppen másik játékkal szórakoznak.

Igen, máshol ezek alapfunkciónak számítanak már egy jó ideje, de ahogy mondani szokás, Isten malmai lassan őrölnek, és úgy látszik, ez a nagy kiadókra hatványozottan igaz. Ha ellenállhatatlan késztetést érzel arra, hogy most azonnal kipróbáld, akkor az Application Settings > Participate in Origin alatt találod a jelölőnégyzetet.

ea-origin.jpg