Az új konzolokról naponta hallunk pletykákat, most itt egy újabb. A Pocket-lint Microsofthoz közeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a következő Xbox neve simán csak Xbox lesz, s hogy a gyártó az Apple-éhez hasonló stratégiával áll elő, azaz minden terméknek egyetlen neve lesz, melyek az új eszköz megjelenésekor automatikusan öröklődnek. Sőt, készül egy játékosoknak tervezett és új Xbox-szal kompatibilis tablet is, az X-Surfice, melyen nem Windows 8 vagy RT fut majd, hanem egy saját, zárt operációs rendszer, á la iOS.

Az X-Surfice állítólag nem kap saját alkalmazásokat, mindent az Xbox merevlemezéről ér csak el. A táblagép teljesítményéről is kiszivárgott ez-az: noha az alkatrészekkel kapcsolatban nincs sok információ, az Unreal Engine 3.0-t "stabil 60 fps-sel" futtatja az X-Surfice 2,4 GHz-es processzora. Ami magát az Xboxot illeti, a forrás 8-magos processzorról beszél, mely magonként 1,9 GHz-en ketyeg. Megjegyzik továbbá, hogy az E3-on bemutatott Watch Dogs demóját 5 mag viszi 55-60 fps-sel, 100%-os terhelés alatt, és három még mindig teljesen szabadon van.

Operációs rendszer terén az Xbox a Windows 8 egy módosított változatát futtatja, az alap irányítója pedig majdnem teljesen megegyezik az Xbox 360 kontrollerével -- ez utóbbi egyébként elég valószínű, az MS-nek bejött a dizájn.