• A bétateszt december 4-től 13-ig tart az Uncharted: The Nathan Drake Collection tulajdonosai számára
  • 2 pályát és 1 játékmódot próbálhatunk ki
  • A próbakör során elért eredményeinket nem vihetjük tovább a teljes játékba

Az Uncharted: The Nathan Drake Collection tulajdonosai már december 4-én belekóstolhatnak az Uncharted 4: A Thief’s End többjátékos küzdelmeibe, amelynek részleteiről egy tartalmas live stream során rántotta le a leplet a programot fejlesztő Naughty Dog csapata Robert Cogburn vezető tervező, Vinit Agarwal és Erin Daly fejlesztők, valamint Arne Meyer kommunikációs igazgató részvételével.

A közel másfélórás, gameplay felvételekkel zsúfolt közvetítésből kiderült, hogy a jövő év tavaszán érkező Uncharted 4 nyolc többjátékos térképe közül a béta során mindössze kettőt próbálhatunk ki, a játékmódok tekintetében pedig még szűkmarkúbb a Naughty Dog, ugyanis csupán egyetlen, 35 kill elérésére épülő opcióban léphetünk harctérre 12 perces fordulókban.

A teszt során már a korábban beígért mikrotranzakciós rendszerből is ízelítőt kapunk, hiszen a mérkőzések során szerezhető Uncharted Pointokkal, illetőleg a speciális kihívások teljesítése után járó, és alkalomadtán a leölt ellenfelekből is potyogó Relic-ekkel különböző fegyvereket, gránátokat, C4-et, kozmetikai cuccokat (kalap, fejkendő, kosztüm stb.), sőt, segítő NPC-ket is vásárolhatunk az online boltban.

Utóbbiak újdonságként lesznek jelen a multiplayer csatákban, egy fordulóra három karaktert készíthetünk be, de mindig csak egy lehet mellettünk a golyózáproban, aki nem csak segít rajtunk a szorult helyzetekben, hanem még játékbeli fizetőeszközt is termel. Ezúttal nagyobb jelentőséget kapnak a Mysticalok, vagyis a bevethető különleges képességek, melyek alaposan felkavarhatják az egyes körök menetét. A Cintamani Stone-t aktiválva például nagy területre kiterjedő sebzést okozhatunk az ellenfeleknek, az Indra’s Eternityvel lelassíthatjuk a mozgásukat, az Ayar Manco pedig felfedi helyzetüket a térképen.

A béta kliens 7 GB-ot nyom majd, előtöltésre azonban nem biztosít lehetőséget a Naughty Dog, így érdemes lesz figyelni, hogy pénteken mikor kezdhetjük meg lehúzni a programot a gépünkre, hogy mihamarabb belevethessük magunkat az izgalmasnak és élvezetesnek tűnő multiplayer küzdelmekbe.