• A Sony közzétette negyedéves üzleti jelentését
  • A PlayStation divízió története legerősebb első negyedévét produkálta
  • A PS4 az összeladásokat tekintve már 112.3 milliónál tart

Tovább záporoznak az üzleti jelentések: most éppen a Sony folytatja a sort, mely az iparág többi szereplőjéhez hasonlóan nagyon erősen teljesített az áprilistól júniusig tartó időszakban. És akkor még finoman fogalmaztunk, az 5.63 milliárd dolláros bevétellel és az 1.15 milliárd dolláros profittal (előbbi 32, utóbbi 68 százalékos növekedés az előző évhez képest) ugyanis több több rekordot is felállítottak.

  1. A bevételeket és a nyereséget tekintve is ez a PlayStation részleg eddigi legjobb első negyedéve
  2. A divízió most először lépi át az 1 milliárdos profitot egy negyedéven belül
  3. Sőt, a bevételek tekintetében ez új Q1 rekord az iparágon belül
  4. Összességében is csak 8 erősebb negyedév volt ennél az iparágban, ezek mind az ünnepi szezonban voltak (4 Sony és 4 Nintendo)

unnepi-szezonba-illo-szamokkal-inditotta-a-sony-az-uzleti-evet-112-millio-felett-a-ps4.jpg

Ami az eladásokat illeti: a vizsgált időszakban 1.9 millió PS4 került a boltokba, amivel összességében már 112.3 milliónál tart a konzol. A lassulás ugyanakkor érezhető, hiszen egy éve még 3.2 milliót szállítottak le az első negyedévben.

A játékeladások ellenben szárnyaltak, és folytatódott a digitális disztribúció térnyerése is: az elmúlt negyedévben már 74 százalék volt ez az arány, ami új rekord – ennek tükrében nem meglepő, hogy a PlayStation Store az eddigi legerősebb negyedévét zárta. Új csúcsot ért el a PS Plus előfizetők száma is: jelenleg 44.9 millióan vannak, ami egy év alatt 8.7 milliós növekedés.

A most indult üzleti évre 23.4 milliárd dollár bevétellel és 2.24 milliárd dollár nyereséggel kalkulál a Sony: előbbi új rekord lenne a videojáték-történelemben, utóbbi pedig a Sony második legnagyobb éves profitja, ami egy új konzol megjelenésének évében egészen egyedülálló teljesítmény lenne.