Unreal Tournament 3 infókA multiplayer kifejezés kapcsán manapság már számtalan játékosnak a Call of Duty, Medal of Honor vagy Battlefield címek jutnak az eszébe, azonban jó pár évvel ezelőtt még etalonnak számított két nagy cím, mely egy csapásra kettéosztotta az online FPS társadalmat. Volt egy Quake, mely nem egyszer mutatta már meg mérvadó mivoltát. Jött azonban egy ellenfél, ez volt az Unreal, mely csakhamar átcsapott Unreal Tournamentbe, hogy aztán tízezrével hódítsa a játékosokat. Mára ugyan kibővült a játékstílus, azonban mindkét széria egy dologban megegyezik: még mindig a víz felszínén vannak, nem merültek alá az idők során.

Jelen cikkünk utóbbi stuff kapcsán született, így először is emésszétek a tényt, miszerint egyelőre nem készül folytatás az Unreal szériához. Mark Rein úrfi egy interjú során erősen cáfolta, hogy készülne egy újabb Unreal. Állítása szerint jelenleg a Gears of War és az UT3 teszi ki minden idejüket, de természetesen azt nem mondta, hogy később ne változna a helyzet - meglepődnék, ha nem így lenne.

Unreal Tournament 3 infókZenei téren sem szenvedünk majd hiányt, s erről mind az Epic Games gárdája, mind pedig a két felbérelt művész kellően gondoskodik majd - természetesen itt gyakorlatilag főképp csak az utóbbiakról van szó. A két úriember Jesper Kyd és Rom Di Prisco - előbbi elsősorban a Hitman játékokban működött közre buzgón, míg utóbb a Need for Speed széria muzsikáin dolgozgatott bőszen -, akik természetesen már sok mindent letettek az asztalra. A játék kapcsán ők felelnek majd az erősen elektronikus zenék összeállításáért, hogy minél jobban élvezhessük a hentelést a játékmenet során. A 150 perces anyag tartalmaz majd egyaránt bigbeat, breakbeat, drum n bass dallamokat, mint ahogy lágyabb, szürreálisabb hangulatú számokat is.

Végezetül pedig maradt még egy kis hírmorzsa, miszerint a GameSpy lesz a játék online részének hivatalos rendszere. Ez azt takarja, hogy a GameSpy segítségével kereshetjük majd a többjátékos szervereket, de ezen kívül lehetőségünk nyílik majd megnézni az ellenfél részletes statisztikáját, üzenetet küldeni a játékból más embereknek, s élőszóban kommunikálni másokkal. Nem esünk ugyan hanyatt tőle - láttunk már ilyet -, de azért csak szépíti valamenyire az összképet.