Kérjük jelentkezz be!

Vaják hírösszesítő – Minden, a második évaddal kapcsolatos információ egy helyen

Az elmúlt pár hétben igencsak felpörgött az élet a Vaják második évada körül, ezeket a híreket pedig jelen cikkünkben összesítjük nektek.

A Netflix Vaják című sorozata jött, látott és vitt mindent. Az első évad a streaming szolgáltató egyik legnézettebb produkciója lett, hatalmas sikere hatására pedig a játékok és a könyvek iránt is újra feltámadt az érdeklődés, méghozzá nem is kicsit. Ezek után valószínűleg már mondani sem kell, hogy a sorozat a rajongóknál is alaposan betalált, épp ezért sokan türelmetlenül várják már a második évad debütálását. És bár a folytatásra sajnos még 2021-ig várni kell, a munkálatok már most megkezdődtek, ennek hatására pedig számtalan izgalmas részlet szivárgott ki a forgatásról.

Mi pedig, jelen cikkünkkel, most ezen hírek között segítünk egy kicsit eligazodni, miközben a második évaddal kapcsolatban eddig napvilágot látott információkat vesszük sorba és rendszerezzük. Fontos azonban kiemelni, hogy témájából kifolyólag az írásban előfordulhatnak az első évadra vagy a könyvekre vonatkozó spoilerek, ezt mindenképp vegyétek figyelembe, mielőtt tovább olvastok.

the-witcher-netflix-2nd-season-01.jpg

A Vaják második évadának története

A Vaják első évada három szálon és három idősíkban játszódott, ez azonban a folytatásban jelentősen leegyszerűsödik majd Lauren S. Hissrich, a sorozat showrunnere szerint. Ez persze nem jelenti azt, hogy az alkotók a továbbiakban nem térnek el néhol a könyvek történetétől (Hissirch például elárulta, hogy Triss Merigold gyomorrontását biztos nem kell három részen keresztül néznünk), azonban az tagadhatatlan, hogy a sztori ezúttal már jóval lineárisabb lesz.

netflix-the-witcher-magyarazo-02.jpg

Ami a második évad konkrét cselekményét illeti, azt természetesen még nem árulták el a készítők, azonban szinte biztosan a harmadik Vaják-könyv, a Tündevér, feldolgozását kapjuk meg. Ebben a kötetben kezdődik meg Ciri kiképzése, illetve az a nagy ívű, öt köteten keresztül tartó történetszál is, melynek része többek közt a második nilfgaardi háború és az Ősi Vér is. Ezt támasztja alá az is, hogy a Cirit alakító Freya Allan idén elkezdett vívóleckéket venni, ugyanis a szerepe a második évadban már fizikailag sokkal megterhelőbb és akciódúsabb lesz, mint eddig.

Nem minden azonban az akció: a hírek szerint a második évadban jobban előtérbe kerül Geralt és Ciri viszonya is, nem egy jelenet kifejezetten az ő viszonyukra fog koncentrálni. Tekintve, hogy az első évadban a két karakter alig találkozott egymással (holott a könyvekben azért az első nilfgaardi háború előtt is találkoztak már, például Brokilon erdejében), ez a váltás mindenképp üdvözölendő.

the-witcher-netflix-2nd-season-03.jpg

Új karakterek és az őket alakító színészek

A Vaják második évadában természetesen visszatér majd Geralt, Yennefer és Ciri, valamint az első szezon több más szereplője is, mellettük azonban érkeznek újabb arcok. Közülük a legfontosabb talán Vesemir, a vajákok öreg és bölcs mentora, akivel kapcsolatban sokáig azt pletykálták, hogy Mark Hamill fogja eljátszani, azonban a szerepet végül A hídból és az Elátkozott városból ismerős Kim Bodnia kapta, aki az eddigiek alapján szintén remek választásnak tűnik.

Vesemir mellett pedig felbukkan természetesen a könyvekből és játékokból ismerős többi vaják is: Lambert szerepét a Peaky Blindersből ismerős Paul Bullion kapta, Coёnt Yasen Atour keltheti életre, Eskel pedig a Halálos Iramban 9-ben is szereplő Thue Ersted Rasmussen lesz. Mellettük érdekes lehet még a Carmel Laniado által eljátszott Violet is, egy teljesen új, a könyvekben nem szereplő karakter, akinek játékos és szeszélyes viselkedése mögött a hírek szerint egy okos és szadista személyiség rejtőzik.

netflix-the-witcher-magyarazo-05.jpg

Rajtuk kívül a Netflix még bejelentette Agnes Bjornt Vereenaként, a Trónok Harcában szereplő Kristofer Hivjut Nivellenként, Aisha Fabienne Rosst Lydiaként, Mecia Simsont Francescaként és Kaine Zajazt Francesca testvéreként, Gage-ként. Egy ideig felröppent a pletyka, hogy a szintén a Trónok Harcából ismerős Natalie Dormer is szerepelhet a második évadban, ezt azonban a színésznő képviselői végül cáfolták.

Továbbá nem pont emberi szereplő, de muszáj megemlíteni, hogy a hírek szerint a második évadban nagyobb szerep jut majd a játékok egyik legendás szörnyetegének, a lesinek. Ráadásul nemcsak egy jelentéktelen cameóra érdemes számítanunk: egy belsős forrás ugyanis kikotyogta, hogy a szörnyeteg felbukkanásának komoly következményei lesznek az egyik karakterre nézve.

vajak-netflix-lesi-01.jpg

A Vaják második évadának helyszínei

A Vaják első évadát javarészt hazánkban forgatták (a szemfülesebb nézők ki is szúrhatnak nem egy magyar helyszínt a sorozatban), ez azonban a második évadra sajnos már nem lesz igaz. A forgatás már megkezdődött, Angliában, egész pontosan a Londonhoz közel eső Surrey megyében, de természetesen nemcsak ezen az egy helyszínen zajlanak majd a munkálatok.

A stáb felbukkant már többek között Skóciában is, ahol az igencsak gyönyörű és forgatási helyszínként kifejezetten közkedvelt Skye szigetét nézték meg (ami állítólag Skellige szerepét kapta a második évadban), míg a keményebb, zordabb környezetért Csehországba és Szlovákiába mennek. Ami pedig Kaer Morhen legendás erődjét illeti, az itt játszódó jeleneteket Árva várában forgathatják le, hiszen ez az a vár, aminek a kinézete Andrzej Sapkowskit is megihlette, mikor megálmodta a vajákok otthonát.

vajak-masodik-evad-hirosszesito-02.jpg

Kik készítik a Vaják második évadát?

A sorozat showrunnere természetesen marad Lauren Hissrich, ahogy a producerek sem változnak, azaz ebbe a pozícióba visszatér Tomasz Baginski, Jason F. Brown, Sean Daniel, Mike Ostrowski, Steve Gaub és Jarosław Sawko is a folytatáshoz. Ami a rendezőket illeti, belőlük összesen négy lesz: a második évadban Stephen Surjik, Ed Bazalgette, Sarah O’Gorman és Geeta Patel foglalhatja el a direktori széket, mindenki két-két epizód erejéig.

További fontos változás lehet még a stábban, hogy távozott az a Vladimir Furdik, aki az első évad harcjeleneteit megkoreografálta. Sokáig úgy tűnt, hogy a helyére a blavikeni mészárlást megálmodó Wolfgang Stegemann érkezhet, ez a hír azonban utólag hamisnak bizonyult, így a második évad összecsapásait az a Thomas Hacikoglu tervezheti meg, aki szintén részt vett a blavikeni összecsapás megkoreografálásában, és nem mellesleg Renfri egyik emberét is ő alakítja a jelenetben.

vajak-masodik-evad-hirosszesito-01.jpg

Támogass minket!