• A Blizzard változtat a Diablo 4 kazamatáin
  • A bétatesztre adott reakciók alapján
  • A megjelenés után már kevésbé lesz unalmas a dungeonök kipucolása

Finoman szólva is zajos siker volt a Diablo 4 nemrégiben tartott nyílt bétája, és nem csak a résztvevők száma miatt, hanem azért is, mert a többség rendkívül pozitívan vélekedett a Blizzard június 6-án érkező akció-RPG-jéről. Az ilyen teszteknek természetesen nem (csak) az a célja, hogy a játékosok jól szórakozzanak, hiszen az a lényeg, hogy az általuk adott visszajelzések alapján úgy alakítsák át az adott programot, hogy az a lehető legjobb legyen a megjelenésre. Természetesen most is ez történt, a fejlesztők pedig egy tegnap közzétett bejegyzésben részletezték, hogy mire számíthatunk a debütálás után.

A legtöbb változás a Diablo 4 kazamatáit érinti, amelyeket elég sok kritika ért amiatt, hogy túlságosan is időrablók, ami miatt könnyedén monotonná válhatnak. Éppen ezért a megjelenéskor elérhető dungeonökben már kevesebb lesz a visszafelé mászkálás (ez valószínűleg azt jelenti, hogy akad majd néhány rövidítés, és a különböző területek is jobban össze lesznek kötve), emellett 10-ről 60%-ra nő annak az esélye, hogy olyan játékbeli eseményt kapjunk, amelyben démonokat kell aprítanunk a zsíros zsákmány reményében. Azok számára is érkezett jó hír, akik szerint túl körülményes volt a zárt ösvények kinyitása, az ehhez szükséges tárgyak felvétele ugyanis immáron meg fogja növelni a sebességünket, a feladat teljesítésével pedig feltöltődik az életerőnk és főzeteink – ezek a hatások egyébként a kulcsok felvétele után is érvényesülni fognak. Abban az esetben pedig, ha egy adott kazamatát kell megtisztítanunk a démonoktól, az utolsó ellenfelek elkezdenek közeledni felénk, így nem kell miattuk átkutatni az egész területet. A különböző karakterosztályokat is érték változások, a barbár például számos téren erősödik a megjelenésre, míg a nekromanta testrobbantása kevésbé lesz halálos, valamint a varázsló képességeit is finomhangolják. A Blizzard tehát minden visszajelzésre odafigyelt, ami garantálja, hogy júniusban még a mostaninál is jobb élmény vár a zsáner szerelmeseire.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.