A Left 4 Dead 2 bejelentését sokan nem fogadták tárt karokkal mondván, hogy mindaz, amit a folytatás tartalmaz, egy sima DLC-be is belefért volna, így ők ha a fene fenét eszik is, nem fognak teljes árat fizetni, meg különben is a játék rajongói tábora ketté fog szakadni az L4D2 megjelenése után, tehát egy bojkottot kezdtek. A csoport élén Agent of Chaos és Walking_Target állt és kettejük célja -- mögöttük a több ezres követői sereggel -- az volt, hogy rábírják a Valve-ot, hogy folytassák az L4D támogatását és hogy ingyenes vagy legalább csökkentett áron adják ki a Left 4 Dead 2-t.

Talán mondanom sem kell, hogy a bojkott alig ért el sikereket, hiszen a folytatás teljes árú lesz (igaz, vannak előrendelési kedvezmények), és az is vitatható, hogy volt-e valami közük a Crash Course DLC megjelenéshez, de ettől eltekintve a csoport vezetői maximálisan meg vannak elégedve a teljesítményükkel. Úgy érzik, megtettek mindent, amit csak lehetett a nagy cél elérésének érdekében, hiszen a Valve az ígéreteiknek megfelelően támogatja az eredeti Left 4 Deadet (egy új DLC és jó pár hibajavítás is úton van állítólag), valamint miután kipróbálhatták a félkész játékot, meg vannak bizonyosodva arról, hogy szó sincs lehúzásról, így arra a döntésre jutottak, hogy október 21-én bezárják a steames csoportot.

A nagy hírt az eddigi támogatók vegyes érzelmekkel fogadták; volt aki egyetért abban, hogy sikerült elérni a célt, ám mások megkérdőjelezik a lezárás szükségességét, hiszen vannak, akik még továbbra is kitartanak az álláspontjuk mellett, valamint a CC megkérdőjelezhető minősége miatt sokan úgy gondolják, hogy az csak egy odavetett csont volt a bojkottálók elcsendesítése céljából. Szerintetek kinek van igaza?

U.i.: A Left 4 Dead 2 demója november 3-án fog megjelenni PC-re és Xbox 360-ra, igaz utóbbi csak az arany előfizetéssel rendelkező játékosokra vonatkozik. Akinek csak az ingyenes, ezüst előfizetése van, annak várnia kell november 10-ig, hogy akár többedmagával (online, LAN, és konzolon kétfős osztott képernyős multiplayer) kipróbálhassa a The Parish kampány egy apró részletét.

Az előrendelők október 27-én juthatnak hozzá a demóhoz.