• Véget ért a TI8
  • 3-2-re nyert az OG
  • 11,2 millió dollár a jutalmuk
  • 2 új hőssel bővül a játék
  • Sanghajban rendezik a jövőre a tornát

Ma hajnalban véget ért a 8. Dota 2 világbajnokság, ahonnan ismét új csapat vihette haza az Aegist. A rendhagyó módon Vancouverben megtartott torna utolsó napján az Evil Geniuses (NA) és a PSG.LGD (CN) csaptak össze az alsóági döntőben, ahol végül a kínai csapat került ki győzedelmesen 2-0 aránnyal zárva a mérkőzést. A döntőben az OG (EU) várta kihívóit, akik a verseny teljes időtartama alatt a felsőágon tudtak maradni. A finálé 5 teljes játékon keresztül tartott és 3-2 arányban az OG javára dőlt el. Nyereményük 11,2 millió dollár, gratulálunk nekik.

A verseny ideje alatt leleplezték a játék 2 új hősét, Marsot és Grimstroke-ot, akik közül az utóbbi már játszható állapotban bekerült a játékba. Előbbire a téli szezonig várni kell. További meglepetés volt, hogy már most bejelentésre került a következő The International helyszíne. 2019-ben Kínába, Sanghajba látogat a Valve presztizses rendezvénye.

ogti8champs.jpg

Röviden a nyerteről: az OG 2015 szeptemberében alakult meg. Monkey Business néven kezdték, majd a Frankfurt Majorre való kvalifikálásuk után nevet váltottak. Ők voltak az első olyan csapat, akik több Valve által rendezett versenyt is megnyertek. Megalakulásuk óta összesen 4 Major trófeát zsebeltek be, illetve a TI8 a harmadik The International, amin részt vettek.

Sikerük titkak a játékosok között kialakult szoros barátásgukat, és az összetartás volt, a többi Dota 2-es csapattal ellentétben nem cserélgették a játékosaikat. Helyette elkötelezték magukat egymás mallett, amit később számos más csapat is átvett tőlük, és ezzel átformálták a kompetitiív Dota látképét.

A jelenlegi felállásuk június 3-án állt össze, miután kapitányuk, és a csapat társalapítója Tal 'Fly' Aizik elhagyta a gruppot és magával vitte akkori offlanerüket Gustav 'S4' Magnussont. Edzőjük Sébastien 'Ceb' Debs, korábbi játékosuk Anathan 'Ana' Pham és a versenyszerű dotában újnak számító Topias 'Topson' Taavitsainen segítségével megalakult a The International 8-at megnyerő brigád. A nem várt cserék végett az OG nem kapott meghívást a regionális kvalifikációs tortnára, ezért a nyílt selejteezőkön átverekedve magukat jutottak közelebb Vancouverhez, ahonnan győztesként térheznek haza.