A PC Guru magazin 25. születésnapját nemcsak a 2017/07-es, 132 oldalas jubileumi PC Guru magazinnal ünnepeltük meg, hanem egy nem mindennapi PC Guru Show-val is, aminek keretében összeültünk a kisszínpadon, hogy átbeszéljük a PC Guru elmúlt 25 évét. Az asztalnál ott ült Böjti és Chocho, a beszélgetést mcmacko vezette, a régi időkről pedig nem mással folyt a diskurzus, mint a Guru egykori főszerkesztőjével, Sasával. A közel kétórás beszélgetés alatt számtalan dologról szó esett, többek között a régi és a mostani Guru készülésének körülményeiről, illetve arról, merre tart a játéksajtó a világon, és persze benne Magyarországon.

A 25-ös jubileumot ünneplő műsoron túl játékbemutatókat is tartottak a guruk. Chocho a Tekken 7-ről beszélt részletekbe menően, a vendégként beugró Gebbbe a Dirt 4-et mutatta be a létező legszakmaibb módon, majd Böjti következett, hogy a Friday the 13th vérengzéséről regéljen a maga lelkes módján. (Ezekről a játékokról egyébként részletes tesztet olvashattok a PC Guru magazin júliusi számában.)

És ha már Böjti: szerkesztőnk annak rendje és módja szerint teljesen alámerült a borzalmak tengerében, és egy olyan 90 perces kerekasztalt rittyentett horror témában, hogy még Drakula is megnyalta volna mind a tíz ujját. A beszélgetés során a srácok kibeszélték a horrorfilmek jelenét, múltját, jövőjét, megosztották egymással legfontosabb horroros élményeiket, valamint vendégül látták az ipart belső szemlélőként is ismerő Illés László filmrendezőt, aki A pince című filmjével adta hozzá a saját részét hazánk egyelőre még kibontakozni készülő horror szcénájához.

És ha mindez még nem lett volna elég, a kiváló BlaiSeCT is a színpadra keveredett, hogy Chochóval közösen kiosszanak pár klassz skylanderses meglepetést, és hogy bemutassák a Skylanders-játékok egyébként izgalmas világát – ne tessék így nézni, ezekkel a programokkal a Guru évek óta kiemelten foglalkozik, két különszámot is készítettünk róluk, itt és itt. (És ha már különszámok: készület egy PC Guru League of Legends különszám, valamint egy PC Guru Microsoft különszám is!)

Összefoglalva tehát roppantmód tartalmasan telt el az a cirka 6 óra, amit a gurusok a kisszínpadon töltöttek. A beszélgetéseket egyébként rögzítették a helyszíni videós szakemberek, és nemsokára a PC Guru YouTube-csatornáján is elérhetővé tesszük az anyagot – addig is tekintsétek meg a lenti fényképeket, azok is megérnek egy misét. (Innét is köszönet Gebbbének, amiért türelmesen végigfotózta az eseményt.)

Ezen felül a rendezvény a már megszokott és közkedvelt programokkal várta az érdeklődőket. A nagyszínpad eztán teljes egészében az esportoké volt, főszerepben League of Legendsszel, a kiállítók pedig további játékokat, konzolokat, meglepetéseket hoztak magukkal, kezdve a táncszőnyeggel a cosplayereken át egészen az udvaron felszerelt extra színpadig. Odakint egyébként még pankrátorokkal is találkozhattak a látogatók, akik nem átallottak összecsapni egymással, a szurkolók legnagyobb örömére.

A PC Guru standjánál a szokottnál barátságosabb áron lehetett újságokat és játékokat venni, az olvasók pedig a Guru-csapat olyan prominens tagjait csíphették el, mint bodak, Dreamer vagy épp Pozandr. Sőt: a korai látogatóknak még sütemény is jutott, innét is köszönet a Príma konyha magazin munkatársainak a finomságokért!

Egy szó, mint száz, zajlott az élet a PC Guru Show-n. Akkor se csüggedj viszont, nem jutottál ki, mert októberben újabb rendezvénnyel várunk, amire már most kaphatók a jegyek – gyertek, várunk benneteket szeretettel!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!