CastleStorm

Fejlesztő: Zen Studios
Kiadó: Zen Studios
Megjelenés: május 29.
Platformok: Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

A hét első jelentősebb megjelenése a CastleStorm című játéké, melyet a különböző flipperjátékokkal elhíresült, magyarországi Zen Studios készít. Minden idők egyik legsikeresebb hazai játékfejlesztő stúdiójának munkásságáról itt olvashattok egy hosszabb összefoglalót, mi most kizárólag a CastleStorm című alkotásra koncentrálunk. A játék egyelőre kizárólag Xbox Live Arcade-re jelenik meg, de mivel a Zen eddigi alkotásai is elérhetők lettek PC-n, mi még reménykedünk. S hogy miféle játék a CastleStorm? Nos, összetett: képzeljétek el, hogy összekeveritek az Angry Birds- és a Heroes-sorozat, valamint a tower defense játékstílus legjobb elemeit, az eredmény pedig egy humoros, félig 3D-s grafikával megáldott, kooperatív és kompetitív multival egyaránt felruházott játék, stratégiai és taktikai lehetőségek egész tárházával. Célunk az ellenfél várának elpusztítása, egységeink választéka a katapultoktól a gyalogos bakákig terjed, a játék pedig a Zen Studios tagjainak elmondása szerint nagyon-nagyon tartalmas, hosszú hónapokra le tudja kötni az embert. Megjelenés két nap múlva, már számoljuk a napokat!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

GRID 2

Fejlesztő: Codemasters
Kiadó: Codemasters
Megjelenés: május 31.
Platformok: PC, Xbox 360, PlayStation 3
Tovább a játékadatlapra

Sokat vártunk rá, de reméljük, megérte, hisz már csak párat kell aludnunk, és máris fejest ugorhatunk a jelenlegi konzolgeneráció egyik legjobb autós játékának folytatásába. A GRID 2 pedig sokat ígér: még szebb grafika várható, a törésmodell is részletesebb lesz, a karrier 30 órára ejt rabul, a kompetitív multiplayer pedig közösségi funkciók egész sorát foglalja magába, melyekből lehetséges, hogy később trend válik. Maximum 12-en állhatunk a rajtvonalhoz, személyre szabott autókkal, melyeket egy hatmilliárd kombinációt ismerő szerkesztővel alakíthatunk ki, ízlésünknek megfelelően. Játékmódok terén el leszünk kényeztetve: Race, Endurance, Drift, Touge, Checkpoint, Face Off, Time Attack, sőt, a Global Challenge eseménysorozatok (ezek az online bajnokságok) esetében az Overtake- és a Power Lap-módok is szerepet kapnak. Kapunk továbbá egy közösségi szolgáltatást RaceNet néven (erre már most feliratkozhatunk ingyen), ami segít nyomon követni internetes pályafutásunkat. Érdekesen hangzik továbbá a Riválisok mód, mely háromféle ellenfelet válogathat össze nekünk, akikkel aztán személyes harcokat vívhatunk az online ranglisták előmelegített helyeiért. A LiveRoutes funkció a pályák körönkénti véletlenszerű újrarendezéséért felel majd, garantálva a versenyek kiszámíthatatlanságát. Megtetszett a játék? Nosza, szupergazdag olvasóink figyelmébe ajánljuk a GRID 2 Mono Editiont, melyhez valódi versenyautó is jár -- csak annyit kérünk, hogy ha valaki beruház rá, vigyen el bennünket egy tesztvezetésre!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Fuse

Fejlesztő: Insomniac Games
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: május 31.
Platformok: Xbox 360, PlayStation 3
Tovább a játékadatlapra

A Fuse elég nagy átalakuláson ment keresztül, hisz ami eleinte egy vicces, rajzfilmes grafikájú shooternek tűnt, az mára egy magát véresen komolyan vevő Gears of War-klón lett. A történet szerint az Overstrike 9 csapat tagjaként az a feladatunk, hogy megállítsuk a rivális Raven alakulatát abban, hogy megszerezzék a fegyvergyártáshoz is elengedhetetlen idegen energiaforrást, a Fuse-t. Az őrült hajsza a világ minden egzotikus tájára elviszi a játékosokat, például egy sivatagi bázisba, egy víz alatti erődítménybe, vagy éppen egy jeges hegycsúcsra -- izgalmasan hangzik, nemde? Mindehhez négyfős kooperatív lövöldözés társul, melyben az osztag egy-egy karakterét irányíthatjuk, akik saját speciális képességgel bírnak, így csepegtetve némi stratégiát a lineárisnak ígérkező, adrenalinpumpáló akciózásba. Ha pedig ráuntunk a sztorira, jöhet a kompetitív multi, olyan örökbecsű játékmódokkal, mint a Horda. Hogy a Fuse jó játék lesz-e, elsőre lehetetlen megmondani, főleg, hogy nagyon átlagosnak tűnik az egész. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a fejlesztésért felelős Insomniac Games egy igen neves csapat, amely eddig kizárólag PlayStation-exkluzív játékokon dolgozott – többek között a srácoknak köszönhetjük a remek Ratchet & Clank- és Resistance-sorozatot -- ilyen pedigrével azért csak megszavazzuk a bizalmat, nemde?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!