Call of Juarez: Gunslinger

Fejlesztő: Techland
Kiadó: Ubisoft
Megjelenés: május 22.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

A Call of Juarez-sorozat egy ideje identitászavarban szenved, hisz a közepes első és a zseniális második részt egy rémesen gyenge, modern korba helyezett harmadik játék követte. Valószínűleg a Techlandnél is érezték, hogy ez így nem a legjobb sorrend, így negyedszerre egy kizárólag letölthető formában terjesztett, humoros FPS-sel álltak elő, ami afféle bocsánatkérésként is felfogható. Ugyan szó sincs komoly westernsztoriról és Sergio Leone munkásságát megszégyenítő dramaturgiáról, de egy minden téren kellemes, szórakoztató shootert kapunk, ami arcade jellegének és picit fárasztó, de még így is bájos poénjainak köszönhetően sokak kedvencévé válhat. S hogy mindezt honnan tudjuk? Nos, onnan, hogy magunk is kipróbáltuk egyszer, tapasztalatainkat pedig egy előzetesbe sűrítve adtuk át nektek, mely a PC Guru Online-on is olvasható. Rajzfilmes grafika, paródiákra jellemző megoldások, fejlődésrendszer és igazi játéktermi ámokfutás -- mindez már csak két nap távolságra!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

The Incredible Adventures of Van Helsing

Fejlesztő: Neocore Games
Kiadó: Neocore Games
Megjelenés: május 22.
Platformok: PC, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

A magyar Neocore Games a kissé középszerű King Arthur II-t követően a nagy visszatérésre készül, ám ezúttal nem egy stratégiai játékot, hanem a Drakula-mítoszhoz nyúlva egy akciódús hack ’n slash-szerepjáték keveréket hegesztenek, steampunk atmoszférával, kidolgozott sztorival és csodaszép grarfikával. Bevallom, mikor először hallottam a játékról, szkeptikus voltam, de ahogy egyre több és több infó érkezett, úgy váltam biztossá, hogy a The Incredible Adventures of Van Helsing egy nagyon érdekes cím lesz. A sztori szerint az öreg vámpírvadász Van Helsing fiát irányítjuk, hogy a világ minden táján megmutassuk a gonosznak, hol lakik az úristen. A megállás nélküli vagdalkozást összetett RPG-mechanika hatja át, így nem egy buta akcióprogramot kapunk, hanem egy átgondolt, izometrikus nézetű alkotást. Megjelenés szerdán várható, egy időben a Gunslingerrel -- mit mondhatnánk, nem semmi lesz a hét közepe!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Resident Evil: Revelations

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Megjelenés: május 24.
Platformok: PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U
Tovább a játékadatlapra

A Resident Evil-sorozat a hatodik résszel sokak szerint elért a mélypontra, és bár mi ezzel nem értünk egyet, tény: az egykor túlélőhorrorként működő széria mostanra nyers, színtiszta akciójátékok sora lett. Még szerencse, hogy a Nintendo 3DS megjelenésekor a Capcom vezetése úgy döntött, hogy a kézi konzol közönségét meglepi egy tradicionálisabbnak mondható Resident Evillel, a játék ugyanis most minden platformra megjelenik, megdobbantva ezzel az idősebb játékosok szívét.

A Revelations ugyanúgy TPS-nek tűnik, mint a Resident Evil 5 vagy 6, de sokkal mélyebb, összetettebb játékmenettel rendelkezik. A történet szerint Jill Valentine és társa, Parker Chris Redfield után kutat egy tengeren hánykolódó luxushajón, melyet elleptek a mutáns szörnyek. Noha az akciónak most is jut szerep, lőszer kevés van, visszatér a sok szobából álló, nagy helyszín koncepciója, és a sztori is igyekszik értelmes lenni -- több-kevesebb sikerrel. Akik szerették a korai RE-játékokat, mindenképp tegyenek próbát a Revelationsszel, mert a maga nemében rendkívüli játék, de vegyék figyelembe, hogy mivel 3DS-ről portolták, a látvány minősége elmarad a ma megszokott AAA-színvonaltól. Tesztünket egyébként a friss, májusi PC Guruban olvashatjátok el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lábjegyzet:

Worms Collection -- május 21 (Xbox 360, PlayStation 3)
Donkey Kong Country Returns 3D -- május 24. (Nintendo 3DS)
Fast & Furious: Showdown -- május 24. (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo 3DS és Wii U -- csak USA)