Defiance

A Defiance egy igen érdekes konstrukcó, hisz alapvetően egy amerikai tévésorozatról van szó, amiben az agresszor földönkívüliek az emberiség kiirtására törnek. Ehhez a műsorhoz készül az azonos című MMO-shooter videojáték is, ám míg a legtöbb hasonló alkotás szimpla adaptáció, addig a Trion Worlds programja arra hivatott, hogy összefogja a sorozat rajongóit, akik a játék küldetései és a virtuális világ alakítása útján közvetlenül is befolyásolhatják a tévében látható eseményeket. Érdekesen hangzik, nemde? Tudni kell továbbá, hogy a Defiance nem egy összedobált valami, a Trion 2008 óta dolgozik rajta, azaz immár fél évtizede. A játékban részletesen kidolgozott karaktereinkkel oldhatunk meg küldetéseket, lövöldözhetünk, kommunikálhatunk, és remélhetjük, hogy egy nap a tévében is látni fogjuk, amit elértünk. Azt nem tudjuk, hogy a Syfy csatorna hogyan veszi majd az ebből származó, nyilván komoly akadályokat, de végső soron mindegy is. Csak az számít, hogy igényes akció-szerepjátékot kapjunk, amivel el lehet lövöldözni az esős tavaszi estéken.

Cities in Motion 2

A SimCity megjelenése ugyan alaposan lekötötte a városmenedzser-sorozatok rajongóit, azért sokan vannak, akik hiányolják az összetett infrastruktúrát a játékból. Persze, idővel biztos lesznek erre irányuló kiegészítők, de azért csak jól esne elmerülni a tömegközlekedés világában. Ideig-óráig biztos hiánypótló alkotás lesz tehát a Cities in Motion 2, melyben összetett hálózatot kell kiépítenünk vonatokkal, buszokkal, kompokkal. A játék az első rész óta dinamikus napszakváltást, menetrendfunkciót, valamint kompetitív és kooperatív többjátékos módot kapott, melyet a városok növekedésére gyakorolt közvetlen játékmeneti hatás tesz kerek egésszé. Nem várunk ugyan nagy csodát, de a Cities in Motion korrekt darab volt, és a második epizóddal is biztos, hogy sokáig elszórakozhatunk.

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge

  • Fejlesztő: Team Ninja
  • Kiadó: Tecmo Koei
  • Megjelenés: április 5.
  • Platformok: Xbox 360, PlayStation 3, Wii U
  • Tovább a játékadalapra

A Ninja Gaiden 3 nem lett épp egy csodás játék, kár tagadni, a sorozat leggyengébb darabjáról van szó. Ugyanakkor a Team Ninja igyekezett kitenni magáért, és a Wii U-ra elkészített Razor’s Edge kiadásba több minőségi tartalmat csepegtetni, beleértve a Ninja Gaiden 2 végtagszeletelését, egy sor exkluzív fegyvert, Wii U GamePadre optimalizált funkciókat, és persze szebb grafikát, barátságosabb kamerakezeléssel és irányítással. Visszatért a sorozat fejlődési rendszere, a Karma, és a keményvonalas játékosok kezdtek megbékélni a felújított Ninja Gaiden 3-mal. Ugyanakkor a játék csak szűk réteg számára volt elérhető, főleg itthon, ahol a Wii U nem számít népszerű vételnek. Szerencsére Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is megérkezik a Razor’s Edge, és bár a tabletes megoldások nyilván hiányozni fognak belőle, a javított játékélmény sok rajongónak kellemes meglepetés lehet.

Lábjegyzet:

  • Dawn of Fantasy: Kingdom Wars -- április 1. (PC)
  • GUNDOG! -- április 4. (PC)
  • Evoland  -- április 4. (PC)
  • Toki Tori 2 -- április 4. (Wii U)
  • Sang-Froid: Tales of the Werewolves -- április 5. (PC)
Te melyik játékot várod legjobban a 14. héten?
Mi a Defiance-ot találjuk a legérdekesebb, jövő héten megjelenő játéknak. És nektek melyik kéne legjobban?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!