Age of Empires II HD Edition

  • Fejlesztő: Hidden Path Entertainment / Ensemble Studios
  • Kiadó: Microsoft Studios
  • Megjelenés: április 9.
  • Platformok: PC
  • Tovább a játékadatlapra

Az Age of Empires II-t pár éve még biztos nem kellett volna bemutatnunk, de a sorozat sajnos már nyolc esztendeje parkolópályán áll, a fejlesztéséért felelős Ensemle-t pedig bezárták. Persze, kaptunk idő közben egy Age of Empires Online-t, de talán mondanunk sem kell, hogy nem volt az igazi. Lényeg a lényeg: az Age of Empires II: The Age of Kings egy történelmi RTS 1999-ből, melyben a középkort háborúzhattuk végig egy kifejezetten hosszú kampány során, 13 játszható néppel. A játékmenet sajátossága az volt, hogy a játékos, ha teljesített bizonyos kikötéseket (például megépítette a szükséges épületeket, vagy szerzett elég nyersanyagot), „kort válthatott”, ugorva néhány évszázadot a fejlettségi létrán, a sötét középkortól az iparos újkor hajnaláig. Új egységek, épületek és technológiák nyíltak meg, de persze minden egyre drágább lett -- ez különösen többjátékos módban tette nehézzé az életet. Bár manapság a játék futtatása is problémás lehet (az online szerverek nem működnek már, és a kód sem szereti a modern PC-ket), a Microsoft nemrég bejelentette a szebb grafikával és finomított hanggal érkező HD Editiont, mely ráadásul magába foglalja a The Conquerors című kiegészítőt is. Így összesen 55 küldetést játszhatunk végig 18 néppel, és persze az internetes összecsapások is újra lehetővé válnak, hála a Steamnek. Az Age of Empires II HD Edition kizárólag a Valve online boltjában kapható, ára 19 euró.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

ShootMania: Storm

A TrackManiával előrukkoló Nadeo tavaly igen érdekes ötlettel állt elő: mi lenne, ha a szélsőséges, matchboxszerű arcade-autóverseny szellemiségét egy kompetitív online shooterbe örökítenék át? A gondolatot tett követte, és megérkezett az azóta is bétában lévő ShootMania: Storm, melynek lényege a tiszta, csontig savazott FPS-élmény. Nincs semmi sallang, csak a Quake-családdal és az UT-szériával tökélyre vitt arénázás, egymillió képkockás másodpercenkénti sebességgel, színpompás grafikai dizájnnal, HUD nélkül, sugárfegyverekkel. A Nadeo célja egyébként nem titkoltan az eSportok rajongóinak megszédítése, és a bétateszt alapján úgy néz ki, bejön a csapat számítása, mert már most rengetegen fenik a fogukat a követhetetlenül gyors shooterre. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy ezt a játékot nem merjük mindenkinek ajánlani: csak akkor ruházzatok be rá, ha van tapasztalatotok a műfajban, ellenkező esetben jobban jártok egy lassabb iramot diktáló FPS-sel, úgyis tele van velük a piac. A játék egyébként a hivatalos oldalon vásárolható meg, ára 17,99 euró (ez a megjelenéskor 19,99-re fog emelkedni).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Motocross Madness

Bizony, sokat vártunk rá, és meglepetésszerűen jelentették be, de a lényeg, hogy végre visszatér az egykor legendás Motocross Madness. A Microsoft klasszikusa persze felhúzta az Arcade-pizsamát, így a 10-én letölthetővé váló játék már csak körvonalakban emlékeztet az egykor félig-meddig reális talajon mozgó krosszmotoros sorozatra. A kizárólag digitális úton terjesztett programban Xbox Live-os avatarjainkat ültethetjük motorokra, hogy úttalan utak dűlőin átrobogva drifteljünk, mutassunk be látványos trükköket, vagy a legjobbak közé kerüljünk az internetes ranglistán. A játékban kilenc pálya kap helyet (eddig Egyiptom és Izland ismert egyedül), lokálisan legfeljebb ketten, interneten át viszont akár nyolcan is versenyezhetünk. Érdekessége az új Motocross Madnessnek, hogy xboxos barátainkkal virtuális motoros klubbot is alapíthatunk, mely különleges, feloldható jutalmakat biztosít a mérkőzéseken gyűjtött pontok függvényében – ennek pontos mikéntje még kérdéses azonban, csakúgy, mint a játék ára. Mi egyébként 1200 MS pontra tippelünk. PC-s megjelenésről pedig ne álmodjatok, elég valószínűtlen az avatarok miatt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lábjegyzet:

  • Guacamelee -- április 9. (PS3, PSV)
  • The Croods: Prehistoric Party! -- április 12. (DS, 3DS, Wii, Wii U)
  • Dr Kawashima's Devilish Brain Training: Can You Stay Focused? -- április 12. (3DS)
  • Star Wars: The Old Republic - Rise of the Hutt Cartel -- április 14. (PC)
Te melyik játékot várod legjobban a 15. héten?
Mi az Age of Empires II HD Editiont várjuk legjobban. És te?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!