Ahogy a való élet bármely aspektusa, úgy egy videojáték fejlesztése is rengeteg feszültséget szülhet, amit az amúgy értelmes, felelősségteljes felnőttek sem tudnak a helyén kezelni. Erre láttunk példát most a Diablo-sorozat elismert készítői között, lévén a harmadik rész egyik direktora melegebb éghajlatra küldte egy ex-kollégáját.

A Diablo II munkálataiban kreatív szakemberként (magyarán amolyan agytrösztként) tevékenykedő David Brevik az IncGamersnek adott interjút, melynek témája mi más is lehetett volna, mint a Diablo III. Brevik igyekezett finoman fogalmazni, de tulajdonképpen azt mondta, hogy a harmadik rész teljesen más lett, mint amit az ő csapata elképzelt, és ennek oka, hogy nem a Blizzard North, hanem a kevésbé tehetséges, és a műfajban korántsem annyira jártas Blizzard South készítette a programot.

Bár Brevik nem beszélt bicskanyitogató stílusban, és igyekezett tisztelettudó maradni, az egyik Diablo III-as fejlesztő közzétette az interjút az ismerősei között. Eleinte viszonylag konszolidált kommentek érkeztek, majd feltűnt a színen Jay Wilson játékdirektor, és az alábbi, nem épp színvonalas megjegyzést fűzte hozzá: "F**k that looser!"
 

Ez úgy hatott, mint egy atombomba, a Diablo III elvakult rajongói masszív anyázásba kezdtek, amire Brevik persze nem reagált -- talán jobb is így. Az mindenesetre biztos, hogy az ilyen viselkedés nem éppen példamutató a Blizzard részéről, és ahelyett, hogy másokat fikáznak, talán jobban tennék, ha örülnének a sikerüknek és az end game contenten turbóznának pár ügyes fejlesztéssel.