Bár a Ubisoft csak kedden fogja leleplezni az új Assassin's Creed játékot, a Polygon – legalábbis a portál állítása szerint – már rátette a mancsát némi marketinganyagra, és nem is haboztak közhírré tenni a benne található infókat.

A legérdekesebb ezek közül, hogy a játék alcíme nem Victory, hanem Syndicate lesz. Ez amúgy passzolna az alapokhoz, lévén az időpont és a helyszín nem változott a korábbi infókhoz képest, azaz kalandjaink a 19. századi Londonban játszódnak majd, az ipari forradalom idején. Főhősünk egy Jacob Fry nevű assassin, aki a nyakában egy egy shillinges érmét visel – ennek replikáját a GameStop boltjaiban előrendelők meg is kapják majd. 

Időközben a Ubisoft hivatalos oldalai is frissültek egy-egy új képpel. Az amerikai verzióban egy állókép van, közepén egy míves, feltehetőleg bronzból készült bokszerrel, melynek fa elemébe az ismert latin mondás, a „fortius quo fidelius” (hűségben az erő) angol fordítását (strength through loyalty) vésték; ez a kézifegyver akkoriban eléggé elterjedt volt arrafelé. A durva fafelület, amin a készség hever, feltehetőleg egy kocsmai asztal (ezt támasztja alá a háttérzaj is), amelybe három szöveg/ábra is bele van karcolva. Az egyik a jól ismert „Good Save the Queen”, azaz „Isten óvd a királynőt”, a brit himnusz kezdősora, a másik egy Charles Dickens idézet az 1845-ben megjelent Tücsök szól a tűzhelyen (The Cricket on the Hearth) című, a maga korában rendkívül népszerű műből: „We forge the chains we wear in life”, azaz „Életünk láncait mi magunk kovácsoljuk” (a regény, amelynek alcíme „Az otthon tündérmeséje”, arról szól, hogy a boldogsághoz nem kell pénz, egy jó asztaltársasággal eltöltött este vagy a családi fészek melege is elég hozzá). A harmadik ábra egy stilizált madár és mellette a Rooks felirat, ami varjakat jelent, és lehet akár egy banda neve is.

A brit oldal ennél egyszerűbb, egy rövidke animáció látható rajta egy asszaszin keresztbe tett kezéről – az egyikben a jellegzetes rejtett penge látható, a másikban egy varjúfejes sétapálca és egy bokszer, utóbbi kettő egyértelműen utal az imént említett, alant is látható képre.

Persze biztosat majd kedden fogunk megtudni – de akár Assassin's Creed: Victory, akár Assassin's Creed: Syndicate lesz az új, a hírek szerint idén karácsonykor debütáló játék címe, reméljük, elkerüli majd a Unity sorsát...

actease-knuckles-full201759.jpg