• A Sony közzétette negyedéves üzleti jelentését
  • 8,45 milliárd dollár bevételük volt október és december között, ez új iparági rekord
  • December végéig 4,5 millió PS5 került a boltokba világszinten

A konzolgyártók közül utolsóként a Sony is közzétette negyedéves üzleti jelentését, és – ahogyan arra számítani lehetett – a japánok egészen elképesztő számokat közöltek, több iparági és saját rekordot is felállítva.

A PlayStation divízió bevétele 8,45 milliárd dollár volt az októbertől decemberig tartó időszakban, ami új csúcs: a korábbi rekordot szintén a Sony tartotta még két évvel ezelőttről. Emellé 767 millió dollár nyereség társult, ami a hatodik legnagyobb negyedéves profit a Sony történetében videójátékos fronton. Ez pedig azért is nagy szó, mert korábban kizárólag a PS4 rajtjánál zártak pluszos negyedévet (akkor 123 millió dollár nyereségük volt) a kezdetben hagyományosan veszteségesen árult hardver miatt – ez egyébként most sincs másképp.

Ami a PS5-öt illeti: december végéig 4,5 millió konzol került a boltokba világszerte, ezzel pedig immáron holtversenyben tartják a rekordot a PS4-gyel, mint az iparág történetének legerősebb első negyedéves teljesítménye. A PS4-ből eközben 1,4 millió példányt szállítottak le, így az összeladások tekintetében 114,9 milliónál tart az előző generációs masina.

A PlayStation Store története legjobb negyedévét zárta, 4,14 milliárd dollár bevétellel, összesen pedig 114 millió aktív felhasználója volt a Sony-nak. A PS Plus eközben már 47,4 millió előfizetővel rendelkezik, ami az előző negyedévhez képest másfél milliós, az előző évhez képest pedig 8,6 milliós növekedést jelent.