Mielőtt a Sledgehammer Games a Call of Duty Advance Warfare-rel foglalkozott volna, vagy azzal, hogy kisegítsék a többi csapatot az aktuális Call of Duty fejlesztésében, egy önálló játékkal töltötte idejét. A csapat ugyanis azzal a célzattal jött létre annak idején, hogy felfrissítsék a sorozatot, s neki is kezdtek egy ötletnek, amit mára sajnos kukázni kellett.

A stúdió társalapítójától, Glen Schofieldtől megtudtuk, hogy az első alkotásuk a játékok terén ritkán feldolgozott vietnami háborúval foglalkozott volna, azon belül is a titkos kambodzsai összecsapásokkal. A projekten nyolc hónapot dolgoztak, és eljutottak arra a szintre, ahol már volt 15 percnyi játszható programjuk, szerinte egészen jó mechanizmusokkal, ám ekkor az Activision döntésére a fejlesztést le kellett állítani, s átnyergelni a Modern Warfare 3-ra.

A névtelen program egy külső nézetes akciójáték volt, bizonyos helyen Dead Space-szerű jelenetekkel, s természetesen a környezet miatt elmaradhatatlan alagútszekciókkal, sőt a játék nagy része a föld alatt játszódott volna. Mindebből persze már nem lesz semmi.

sledgehammer-games-logo.png