Virtua Tennis 2009A SEGA csütörtökön hivatalosan is bejelentette azt, amit már azért sejteni/tudni lehetett, nevezetesen, hogy készül a sikeres Virtua Tennis-franchise újabb felvonása. Természetesen a japánok nem pihentek babérjaikon, így az aktuális sztárokat küldhetjük csatába, a jól bevált Rafael Nadal, Roger Federer, vagy épp a hölgyeknél Maria Sharapova és Venus Williams mellett a friss sportnagyságok is képviseltetik magukat, mint a világranglista negyedik Andy Murray, vagy a Roland-Garros győztes, szemnek is kellemes Ana Ivanovic (képünkön). Sőt, van még egy zsákmánya a kiadónak: megszerezték a Davis-kupa licencet is, így a hagyományos egyes, páros, vegyes páros csaták mellett immár a patinás viadalon is megmérkőzhetünk majd.

A készítők ígérete szerint aktuális hősünk jobban röptézik, szervál, és játszik a hálónál, mint eddig, ám immár a nagy rohangálásban meg is botolhat (talán orra is bukhat), ami nyilván nemcsak a valósághűséget, de a kihívást is növeli. A népszerű World Tour mód egy beépített online rendszerrel bővül, PS3 és X360 alatt online ranglistákra is felkerülhetünk (hogy PC-n miért nem, azt ne tőlem kérdezzétek...). A karakterkészítő program is kibővül, sőt a Tennis Store is (a játékba épített bolt, ahol sportolónknak mindenféle göncöt és felszerelést vásárolhatunk), amely 800 terméket kínál számunkra. Természetesen a Court Games is megkapja a maga tuningját, a különféle minijátékok a gyümölcsöktől a krokodilokon át a kalózokig minden felbukkan (ó jaj...), és ezekben a szólózás mellett multiban és online is összemérhetjük erőnket.

A Virtua Tennis 2009 ez év májusában jelenik meg Xbox 360 és Playstation 3 platformokra, illetve PC-re, ám utóbbira kizárólag digitális, letölthető formában.