• Nemrég debütált a Warcraft 3: Reforged
  • Ami viszont egyáltalán nem lett olyan jó, mint amire sokan számítottak
  • A rajongók pedig nem féltek hangot adni a csalódottságuknak
  • Ennek köszönhetően a játék Metacritic pontszáma 0,8-ra csökkent

Tovább gyűrűzik a Warcraft 3: Reforged megjelenése körül kirobbant balhé. A Blizzard legendás RTS-ének felújítását sokan várták, azonban az izgalom helyét hamar a csalódottság vette át, mikor kiderült, hogy ez a remastered kiadás nem hogy hozzáadna az eredeti játékhoz, hanem sokkal inkább még el is vesz belőle: a beígért átvezető videók kimaradtak, az UI rosszabb, mint eredetileg volt, ráadásul a Warcraft 3: Reforged meglehetősen bugos is.

warcraft-3-reforged-metacritic-01.jpg

Ennek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy sok rajongó csalódottnak érezte magát, és csalódottságának hangot is adott, méghozzá a különböző játékok értékeléseit összegző Metacritic oldalán. Amennyiben felnézünk itt a Warcraft 3: Reforged adatlapjára, egyből látni fogjuk, hogy a program felhasználói pontszáma 0,8-on áll több mint 6000 szavazat után, ami bizony alsó hangon is rekord alacsonynak számít.

Csak összevetés gyanánt: a tavalyi év két legnagyobb csalódása, az Anthem és a Ghost Recon: Breakpoint 4,0-n illetve 2,3-on áll ugyanitt, sőt, a Blizzard játékának az olyan „klasszikusokat” is sikerült leköröznie, mint a Ride to Hell: Retribution (1,3) vagy az örök sláger Big Rigs (3,9).

warcraft-3-reforged-demon-01.jpg