A Warframe névre keresztelt program régi projekt, amihez hosszú idő után végre sikerült visszatérnie a csapatnak. Az eltelt idő alatt, amíg a játék a polcon porosodott, sok változáson esett át, míg végül elérte a mostani formáját, ami nem más, mint egy ingyenesen játszható kooperatív lövölde egy sötét, háború tépázta jövőben.

A történet két faj szembenállását mutatja be: az egyik oldalon a grineer áll, akiknek kis híján sikerült teljesen elpusztítaniuk a tennókat, ám a vesztésre álló fél az utolsó pillanatban rátalált egy ősi leletre, egy fejlett harci öltözetre, a Warframe-re, amit csak ők tudnak üzemeltetni. Ennek segítségével már van esélyük a háborúban, s talán még nyerhetnek is.

A játék során egy négy fős csapat egyik tagját testesítjük meg, és vesszük fel a harcot a gép által irányított grineer-egységekkel. Minél jobban harcolunk, annál jobb fegyvereket és képességeket oldhatunk fel a ruhánk számára, ezzel még hatékonyabbá válva a véletlenszerűen felépített csatatereken.

A tervek szerint a Warframe valamikor télen fog megjelenni, de nem kell addig várnunk, hogy belemélyeszthessük a fogunkat, hiszen hamarosan lesz egy bétatesztelés, amire a hivatalos oldalon már lehet is jelentkezni.