Az új fejlesztői videóból kiderül, hogy a Warhammer: End Times - Vermintide egy igazi, négyfős akciójáték, melyben egyedül semmi esélyünk a túlélésre. A pályákon a játékos sehol sem érezheti magát biztonságban, mivel a direkt a magányos játékosokra vadászó patkányemberek ezt lehetetlenné teszik, így a magányos farkasok nehezen tudnak majd érvényesülni.

Egy adott játékból szabadon kiléphetünk, mivel helyünket azonnal átveszi a mesterséges intelligencia, hogy a még játékban lévő társaink ne érezzék magukat teljesen elveszettnek (bár mind tudjuk, hogy a számítógép által irányított karakterek nem a legügyesebbek, mégis talán több mint a semmi), így leemelve rólunk az egy-egy küldetés befejezéséhez társuló “hatalmas” nyomást.

A fejlesztők minden egyes ellenfelet a Warhammer-univerzumból vettek, és csak nagyon kicsit változtattak rajtuk, hogy jobban passzoljanak a játék stílusához. Mindezek mellett a valósághű találat felismerés egy rendkívül élvezetes harcrendszert ígér, ahol a fent említett patkányembereket orvosi precizitással gyakhatjuk és akár patkányfarok levest is főzhetünk egy fárasztó kör végén.

A játék a bemutatók alapján nagyon ígéretesnek tűnik. Hogy eredeti-e? Egyáltalán nem. Hogy jónak ígérkezik-e? Teljes mértékben. Én, személy szerint kicsit unom, a végtelen zombihordák folyamatos öldöklését, és nagyon szívesen veszem az új, ebben az esetben igen közismert és ígéretes ellenfelek érkezését.