Mi különbözteti meg a Warhammer MMO-t a többitől? Ezt kérdezték meg Jeremy Dale vezető animátortól, aki ezt a két részletet emelte ki a sok közül:

  • Az animációk: Nem csak a játékosok, hanem a lények és a környezet animációja is sokkal gazdagabb lesz, a világ ráadásul sokkal jobban reagál a játékos cselekedeteire, mint arra a többség számítana.
  • A felszerelés: cuccaink a kaszthoz illőek lesznek, sokkal inkább, mint más mmo-kban, de azért akadnak majd kevésbé egyedi tárgyak is. Ahogy halad előre a játékos, úgy igazodik a készlete egyre inkább a karakterhez, hogy tovább mélyítse a játékélményt. (A kapcsolódó letöltésben meg is tekinthetitek ezt egy elf harcoson.)

Warhammer Online bétateszt és interjúA Warhammer univerzum hatalmas és a történelme is hosszú oldalakat töltene meg, de az animátor állítása szerint a játékhoz nem lesz szükség a világ előzetes ismeretére. Természetesen lesznek olyan sztori-morzsák, melyeket a veterán játékosok fognak csak értékelni, de egy kezdő is nyugodtan belefoghat, számára is óriási élmény lesz a játék.

A questek alatt hozott döntések befolyásolják a játékvilágot és azt, ahogy az reagál a játékos döntéseire. Ha teljesítünk egy küldetést, a pénzjutalom mellett a hírnevünk is nő. Ha megölünk egy alacsony rangú karaktert, akkor egy nagy szörnyet kapunk érte, vagy egy esemény (event) jön létre.

Mindezt már ti is kipróbálhatjátok, ha ellátogattok a játék hivatalos honlapjára és regisztráltok az európai béta központban. Azt még megjegyezném, hogy a regisztráláshoz sok türelem kell, mivel a rendszer szinte az egész önéletrajzodat elkéri, tehát el lehet vele bíbelődni egy darabig. De azt is vegyétek figyelembe, hogy ez egy zárt béta!