Warren Spector és a DisneyA Disney Interactive bejelentette, hogy felvásárolta a Junction Point Studiost. Ezzel a meglepő hírrel kezdte a napot az E3, lássuk gyorsan a hátteret. Amit eddig tudunk Warren Spector új munkahelyéről lényegében kimerül abban, hogy több tapasztalt róka dolgozik neki, köztük a Deus Ex sikerében is részt vett fejlesztők, illetve egy játékról van tudomásunk, a Ninja Goldról.

Az üzlet része, hogy Spectorék Disney termékekből is készítenek feldolgozásokat az eredeti címek mellett. A hivatalos bejelentés része volt egymás kölcsönös körbe udvarlása, ettől megkíméllek titeket. Azt nem tudni, mennyit költött a felvásárlásra a cincogójáról híres cég. Az utóbbi néhány évben a Junction Point már az ötödik csapat, melyet megvettek, úgy néz ki, komoly terveik vannak a jövőre nézve.

Eddig a hivatalos, biztos információk. Ezen felül viszont keringenek a pletykák egy fantasy játékról is, melyben Spector feleségének is benne van a keze, aki elismert író ebben aWarren Spector és a Disney műfajban a tengerentúlon. Régebben voltak olyan hangok, melyek rajzfilmes játékot sejttettek még a háttérben, ami nem is lenne lehetetlen, hiszen a designer pápa még a számítógépes játékok előtt társasjátékokat is készített és ezek közt bizony volt ilyen témájú is. A mostani bejelentés pedig ezt is alátámasztani látszik.

Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy nem várhatunk komolyabb címeket is a JPS-től, gondoljatok csak az új Turok játékra, melynek szintén a Disney lesz a kiadója. Tehát nem kell egyből temetni a csapatot, Warren Spector nagyon jól tudja, mit akar. Erre utal az a mondása is, ami az új projektekkel kapcsolatban került fel a stúdió honlapjára: "Amikor végre bejelentjük, min is dolgozunk, a fél világ azt gondolja majd, megőrültünk, a másik fele pedig a legkirályabb dolognak tartja majd." Annak reményében, hogy mi majd az első felébe tartozunk, várjuk a további részleteket. Amíg nem lesz újabb információ, látogassatok el a JPS blogjára, ahol Spector fejti ki a véleményét érdekes dolgokról.

(Lent Spector korábbi játékaiból vannak képek.)