Kedd késő délután sok mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy a Watch Dogs csak jövő tavasszal fog megjelenni. A Ubisoft által kiadott közlemény szerint erre minőségi okokra volt szükség, hiszen a csapatnak több idő kell ahhoz, hogy megvalósíthassa az elképzeléseit -- ez néhány rajongót látszólag megnyugtatott, ám a tőzsde sokkal érzékenyebb a változásokra.

A bejelentés után a Ubisoft részvényei 26 százalékot estek, ám meg kell jegyezni, hogy minden bizonnyal nem csak a Watch Dogs volt a ludas ebben a nagymértékű csökkenésben, a franciák ugyanis eltolták egy másik várt játékuk, a The Crew megjelenését is, illetve közölték, hogy a Rayman Legends és a Splinter Cell: Blacklist is az elvárások alatt teljesített, már ami az eladásokat illeti.

Az elemzők szerint az, hogy a Watch Dogs csak jövőre lesz kapható, hátráltathatja a nextgen konzolok eladásait, ugyanis mind a leendő Xbox One és PS4 tulajok számára csábító nyitócím volt a Ubisoft új és izgalmas szellemi tulajdona -- az IDC elemzője, Lewis Ward azt nyilatkozta, hogy sokan várni fognak az új gépek megvételével a Watch Dogs késése miatt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!