A hét elején röppent fel a hír, hogy lehet, a We Happy Few meg se jelenhet Ausztráliában, ugyanis nem kapott korhatárbesorolást az illetékes bizottságtól, ami nélkül nem lehet árusítani sem. A helyzet érdekessége, hogy a játék Kickstarter kampányát többek között ausztrálok is támogatták, akik így ugye nem tudnák átvenni a beígért jutalmaikat az adományokért.

A fejlesztők is reagáltak a hírekre, és elmondták, hogy már dolgoznak a probléma megoldásán az illetékes bizottsággal. Amennyiben nem tudnak besorolást szerezni, úgy minden ausztrálnak visszafizetik a pénzét, azonban egyelőre kis türelmet és időt kértek, hogy tudják tisztázni a kialakult helyzetet.

we-happy-few-01.jpg

A korhatárbesorolási bizottság is megszólalt a témában, hivatalos közleményben indokolták meg a döntésüket. Ez alapján elsősorban az csapta ki náluk a biztosítékot, hogy a We Happy Few könnyebb lesz, amennyiben karakterünk beszed egy keveset a Joy nevű tudatmódosító szerből. Ez a mechanika az ausztrálok szerint jutalmazza, pozitív színben tünteti fel a drogfogyasztást, márpedig ez még a legdurvább, R besorolású játékok esetében sem fordulhat elő.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!