A játék sztorija az egykor rossz fiú John Marston útját követi végig a 20. századi Amerika peremvidékének züllött világában, ami már nem sokáig lesz olyan mint régen, hiszen a törvények lassan az ő territóriumukra is beszivárognak, a technika fejlődésével pedig szépen lassan elvész a vadság a nyugatból -- mi pedig ezt szépen végig fogjuk nézni, persze rengeteg pisztolypárbajjal egybekötve.

Western-játék a GTA alkotóitólWestern-játék a GTA alkotóitólWestern-játék a GTA alkotóitól

A Rockstar San Diego fejlesztői, hasonlóan a cég többi játékához, egy újabb jóféle sand-box játékot hegesztenek, így a több éves tapasztalatuknak köszönhetően rengeteg hangulatos küldetésre kell számítanunk a kietlen prérin, ami soha nem látott szépséggel tárul elénk, hála a GTA IV-ben már bizonyított RAGE grafikus motornak.

„A San Diegó-i csapat messze túlszárnyalta a elvárásainkat a Red Dead Redemption által nyújtandó játékélmény tekintetében. A lélegzetelállítóan szép tájak kombinációja az akciódús játékmenettel, és az ezeket összefogó erős történeti szál és vidéki környezet egyszerűen elképesztő. Úgy gondoljuk, hogy ez a játék segít abban, hogy kitoljuk a szabadon bejárható játékok határait.” -- Sam Houser, a Rockstar Games alapítója.

A Red Dead Redemption még idén ősszel meg fog jelenni Xbox 360-ra és PS3-ra, és csak remélni tudjuk, hogy nemsokára egy PC-s kiadás is napvilágot lát.