• Már nincs szükség közösségi finanszírozásra a Wild West Online esetében
  • A kiadó befektetői több pénzt adnak a játékra
  • Hála a közösség lelkesedésének

Minden egy képpel kezdődött. Egy képpel, amiről mindenki azt hitte, hogy a Red Dead Redemption 2-ből van. Aztán kiderült, hogy egy PC-re készülő MMO-ból, a Wild West Online-ból, amit a 612 Games szeretne megalkotni, hogy végre a számítógépek rajongói is megkapják a maguk vadnyugati játékukat.

Akkor még úgy volt, hogy a DJ2 támogatása mellett szükség lesz egy Kickstarter-kampányra is, hogy mindent meg tudjanak valósítani, ám úgy tűnik, a terveikhez szükséges 250 ezer dollárt már nem kell összekalapozniuk, mert a DJ2 a népszerűséget látva még több pénzt invesztál bele a projektbe. Ezzel még a Steam Early Access programját is kihagyhatják.

Mindezt annak köszönhetik, hogy a Wild West Online bejelentése után több mint 200 ezren keresték fel a honlapjukat, és több ezer e-mailt kaptak. Úgyhogy már semmi akadálya a női karaktereknek, a komplex RPG elemeknek,      a kártyajátékoknak, a lokalizációknak, és a többi extrának, amit a 612 Games eredetileg közösségi finanszírozásból akart megvalósítani.

„Álmunkban sem gondoltunk ilyen közösségi támogatásra” – mondta Stephan Bugaj, a DJ2 kreatív alelnöke a PC Gamernek. „Ennek köszönhetően megalkothatjuk a legrobosztusabb vadnyugati élményt PC-re. Szerencsések vagyunk, hogy a befektetőink további támogatást adtak arra, hogy megcsinálhassuk azt a játékot, amit szeretnénk, anélkül, hogy közösségi támogatásra szorulnánk. A western hiánycikk PC-n, úgyhogy alig várjuk, hogy megjelenjen a Wild West Online.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!