• Woody Allen tisztázta, hogy nem kíván visszavonulni a filmezéstől
  • Viszont gondolkodott a dolgon, mivel szerinte manapság hiányzik a moziélmény
  • Nem tetszik neki, hogy a filmek gyorsan felkerülnek streaming platformokra
  • Jövőre forgatja 50. filmjét, a Match Pointra emlékeztető Wasp 22-t Párizsban

A napokban bombaként robbant a hír, miszerint Woody Allen a Wasp 22 után visszavonul a filmezéstől és az írásnak szenteli idejét, már azonban közleményben kérte ki magának az esetet a veterán rendező. Állítása szerint hamis kontextusban idézték őt a spanyol La Vanguardia hasábjain, hiszen csupán gondolatkísérletet osztott meg, jelenleg pedig nagy elánnal készül következő munkájára.

Nem vonul vissza

„Woody Allen sosem mondta, hogy visszavonul és azt sem, hogy új regényt ír. Úgy fogalmazott, hogy elgondolkodott azon, hogy ne készítsen több filmet. Az a tendencia, hogy a filmek azonnal vagy nagyon gyorsan felkerülnek streaming platformokra, nem tetszik neki, mivel ő igazi szerelmese a moziélménynek. Jelenleg nem áll szándékában visszavonulni, és rendkívül izgatottan várja Párizsban új filmjének forgatását, ami az ötvenedik rendezése lesz” – áll a hivatalos közleményben.

woody-allen-85-001.jpg
(Woody Allen. A kép forrása: A Hetedik Sor Közepe)

Wasp 22

A bizonyos ötvenedik film részleteiről egyelőre vajmi keveset árult el a szerző. A Kenneth Edelson (Férjek és feleségek) főszereplésével készülő művet a 2005-ös Match Pointhoz hasonlította: „izgalmas, drámai és baljóslatú lesz” – jellemezte röviden a koncepciót.

A Jonathan Rhys-Meyers és Scarlett Johansson főszereplésével készült romantikus opuszban házas tenisz edző összebarátkozik a londoni felső tízezer előkelő tagjával. Kapcsolatuk azonban könnyen felborulhat, utóbbi menyasszonyába ugyanis beleszeret a főhős.

Írás és visszavonulás

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy Allen a visszavonulás lehetőségéről beszélt. Nyáron Alec Baldwinnal fojtatott beszélgetésében osztott meg hasonló gondolatokat a mozi varázsának tovatűnő jelenségéről. Ami pedig az írást illeti, egy hét múlva jelenik meg Allen ötödik komikus történetgyűjteménye, a Zero Gravity.