Sokan álmunkban sem hittük volna, hogy a Blizzard meghallja a rajongók óhaját, és tervbe veszi olyan szerver indítását, amin az eredeti World of Warcraft futna. Aztán jött a BlizzCon 2017, és mindenki nagy meglepetésére a Blizzard bejelentette a World of Warcraft Classicot.

Ugyanakkor nem holnap fogunk visszatérni WoW klasszikus, 2004-es világába, tudtuk meg az Eurogamernek interjút adó executive producertől, J. Allen Bracktól. Ő elmondta, hogy bár a mai technikai infrastruktúrával semmi akadálya egy ilyen szerver futtatása, de még sok technikai akadályt kell leküzdeniük, szóval a World of Warcraft Classic egyelőre még gyerekcipőben jár.

Megjelenési dátumot éppen ezért nem mondtak, és egyelőre Brack sem tudná megbecsülni, mikor jönnek ki a Classickal. Viszont annyit azért még elárult, hogy sok mára megszokott funkció (Dungeon Finder, Looking for Raid, stb.) nem lesz benne a klasszikus változatban, mindezt azért, hogy a lehető legautentikusabb legyen a vanilla szerverük.

Kiderült még, hogy a Classic önálló reamet kap; hogy a Blizzardban sokáig vita tárgyát képezte a vanilla szerver elkészítése, s csak tavaly döntöttek arról, hogy megcsinálják, ráadásul egy külön csapattal, akik saját ütemterv szerint dolgozhatnak. És az sem zavarja majd a céget, ha nem fognak milliók függeni a World of Warcraft Classicon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!