• A Microsoft az xCloud technológiával a Switch-et is becélozná
  • Az Xbox Game Pass a pletykák szerint a Nintendo gépén is elérhető lesz
  • Emellett több Xbox One-játék is Switch portot kaphat a jövőben

A mai napon már olvashattatok egy pletykát a Microsoft kapcsán, ahol is az Xbox következő generációjáról esett szó. És bár az egyik szereplő most is a Microsoft, ezúttal sokkal inkább a Nintendo-rajongók jöhetnek izgalomba.

A Nintendo fronton korábban már megbízhatónak bizonyuló Direct Feed Games nemrégiben úgy értesült, hogy a Microsoft elérhetővé szeretné tenni Switch-en is az Xbox Game Pass szolgáltatást. Hogy milyen módon? A válasz a Project xCloud, hiszen a Microsoft bevallottan a cloud gamingben (is) látja a jövőt - az ezzel kapcsolatos terveiket még tavaly vázolták fel. Ezzel párhuzamosan a Game Informer is azt írja, hogy még idén bejelenthetik Switch-re az Xbox Game Pass felhőből működő változatát.

switch-forza-horizon-4.jpg

Ez még nem minden, a Game Pass mellett ugyanis Microsoft kiadású címek is ellátogathatnak Switch-re. A Minecraftnak hála már volt hasonlóra precedens, a jövőben azonban még több ilyen várható állítólag: a híresztelések elsősorban az Ori and the Blind Forest és a Super Lucky's Tale párosáról szólnak, de bizonyára más címek is tervben vannak. Ahol ráadásul a hardver lehetővé teszi, ott tényleges portot készítenének - minden más esetben a felhő végezné el a munkát.

Maga a megoldás egyébként egyáltalán nem lenne új keletű a Switch esetében: Japánban a Resident Evil 7 és az Assassin's Creed Odyssey is kapott egy-egy "Cloud Edition" kiadást, melyeknek hála a Nintendo platformján is játszhatóvá váltak ezek a címek.