Az Xbox One-nak és a PS4-nek hála az Amazon videójátékokkal foglalkozó részlege minden idők legtöbb előrendelőjét fogadta. Az online bolt szerint percenként átlagosan 2500-an adtak le rendelést a két újgenerációs konzolra, ami négyezer százalékos növekedést jelent az elmúlt évekhez képest.

Azt is megtudtuk, hogy miután a Microsoft felhagyott vaskalapos szigorával -- szabadon adható-vehető, csereberélhető játékok, 24 óránkénti internetre csatlakozás --, gépük azonnal megelőzte a Playstation 4-et. Az Amazon UK-n például az Xbox One Console Day One Edition az első helyet bitorolta előrendelések tekintetében, utána jött a The Last of Us, s csak eztán, a harmadik helyen következett a Sony masinája. Azóta persze kicsit átrendeződött a mezőny, a Naughty Dog PS3 exkluzív játéka megszerezte az első helyet, a PS4 pedig leszorította az Xbox One-t. Ebből is látszik, mennyire szoros a verseny a Sony és a Microsoft konzolja között, s mennyire jó játék a The Last of Us.

Az Xbox One a Kinect miatt 500 dolláros kezdőárral lép majd a nagyérdemű elé, míg a PS4 „csak” 400 dollárba fog kerülni. 

Xbox One és PS4 előrendelési rekord az Amazonon