Az Xbox One augusztusi nagy frissítése a konzol több területét is érinti, de legfőképpen a közösségi élményre fog koncentrálni. Ennek megfelelőn változik az  activity feed, ami nem csupán több tartalmat jelenít meg, hanem ezeket az anyagokat kedvelhetjük, kommentelhetjük és meg is oszthatjuk egymás között, vagy közvetlenül a saját falunkra kitéve, vagy üzenetben elküldve.

Ehhez kapcsolódik a jelenleg tesztelés alatt álló, s majd csak később megjelenő friends area, ami a kezdőlapon ad rövid áttekintést arról, hogy mit csinálnak a barátaink, s mennyi achievementet szedtek össze, ezzel egy kis egészséges versenyzésre ösztökélve minket.

Az augusztusi frissítéssel továbbá bemutatkozik az a lehetőség, hogy az okoskészülékünkről vagy az Xbox.com-ról vásároljunk játékokat és kiegészítőket, a konzol pedig otthon felébred és automatikusan letölti nekünk -- már persze csak akkor, ha ez az opció be van kapcsolva. Ezen kívül jelzést kapunk arról, ha a kontrollerünk akkumulátora lemerülni készül, továbbá filmnézés közben kikapcsolhatóvá válik az üzenetek megjelenése, hogy ne zavarhasson senki.

Ha tesztelő vagy, akkor az augusztusi frissítés már a jövő héten a konzolodon landol, mindenki másnak azonban várnia kell egészen a következő hónapig.