Aki egy kicsit is követi a játékvilág eseményeit, az nagyon jól tudja, hogy a Microsoft megkérdőjelezhető döntések egész sorát hozta meg az Xbox One konzollal kapcsolatban, az emberek nagy többségének pedig ezek egy csöppet sem tetszenek. Jó részük inkább átpártolt a Sony oldalára, míg mások még kitartanak a platform mellett, abban bízva, hogy a Microsoft végül mégiscsak meggondolja magát az internetkapcsolat és a használt játékok ügyében -- a változások azonban nem mostanában lesznek, ha lesznek egyáltalán.

A Microsoft Studios első embere, Phil Spencer elmondta: a korábban már ismertetett szabályok kőbe vannak vésve, így rövidtávon ezek egészen biztosan nem fognak változni, ugyanakkor még nem tudni, mit hoz a jövő, így a későbbiekben még alakulhatnak az irányelvek, annak függvényében, hogy a játékosok és a piac mit kíván meg. „Mindenesetre most feketén-fehéren le van írva, hogy mi az álláspontunk, hogy ne legyen vita ezzel kapcsolatban.” -- tette hozzá Spencer.

Példaképpen az eredeti Xbox 360 konzolt említette meg, mely megjelenésekor egészen más gép volt, mint amit most láthatunk; számos olyan lehetőség hiányzott belőle, ami már alapvető dolog, ezen felül pedig az operációs rendszer is átalakult párszor. Ez vár az idén novemberben esedékes Xbox One konzolra is, de az már más kérdés, hogy mi kell majd az első változtatásokhoz, ha a mostani elégedetlenség nem elegendő.

2-xbox-one.jpg