Rengeteg pletyka érkezett hajnalban az Xbox One-nal kapcsolatban: a hardverről szóló érdekességeket a kapcsolódó hírben olvashatjátok, míg a játékokról befutott infókat ebben a külön hírben taglaljuk.

Az értesüléseket szivárogtató ntkrnl szerint a Microsoft keményen rá fog feküdni a konzol ikonikus játéksorozatára, a Halóra. Idén, egészen pontosan november 11-én megjelenik a Halo 2 Anniversary, mégpedig multiplayer móddal, 1080p felbontással, (talán) 60 fps-sel, valamint Halo 5 bétakulccsal. Aztán érkezik majd a Halo 3 és a Halo 4 átirata, illetve a Halo 2 Anniversary megjelenése utáni egy éven belül az igazi next-gen folytatás, a Halo 5 is a boltokba kerül. Mindezt két élőszereplős sorozat fogja kísérni: az egyik a Spielberg-féle nagy költségvetésű, a másik pedig egy kisebb, valószínűleg webes eresztés, valami olyasmi, mint amilyen a Forward Unto Dawn volt. A Halo 3 és a Halo 4 állítólag egy kollekcióban is megvásárolható lesz a Halo 2 HD és a kisebbik sorozat társaságában, War Collection néven.

halo-xbox-one.jpg

Idén egy új résszel jelentkezik, a könnyed, fiatalos Forza Horizon. Ez szeptemberben jelenik meg 1080p felbontásban, környezeti effektekkel, nyitott világgal és rengeteg kooperatív lehetőséggel. Szintén ősszel esedékes a Sunset Overdrive, az Insomniac Games új játéka (ezzel egy időben jelenik meg a fehér Xbox One és egy spéci, Sunset Overdrive festésű kontroller), amit az ünnepi szezonban a Quantum Break követ majd. A tervek szerint jövő nyáron fog megjelenni a Fable Legends, Fable Anniversary átirat viszont nem lesz.

Szintén nem lesz Crackdown 3, legalábbis idén nem, ezt ugyanis 2016-ra tervezik, s így a bejelentés is legfeljebb jövőre jöhet. Ugyanígy sokat kell még várni a Platinum Games Project Nagano című játékára, hiszen ez 2016 márciusában esedékes, illetve a következő Gears of War is várat még magára, mert ennek befejezéséhez két és fél évre van szüksége a Black Tusk csapatának. Apropó, Black Tusk: megtudtuk, hogy az a játék, amiből csak egy rövid részletet láttunk az Xbox One bemutatójakor, egy mára törölt projekt, Shangheist néven.

Továbbá hír még, hogy a Titanfall egy speciális festéssel ellátott konzolt fog kapni, illetve a megjelenését követő 45. napon megjelenik az első DLC, majd pedig még egy érkezik 75 napra rá. Mindkettő csomag 15 dollár lesz.

titanfall-xbox-one.png