A hajnali órákban valóságos pletyka-zuhatag vette kezdetét az Xbox One konzollal kapcsolatban. Az információk a NeoGAF oldalain jelentek meg egy bizonyos ntkrnl jóvoltából, aki tudni véli, hogy mikor fog megjelenni a világ többi részén a Microsoft legújabb gépe, s állítólag új, nagyobb tárhellyel érkező kiadás is kapható lesz, ráadásul az eddig csak a fejlesztőknek fenntartott fehér kiadás is -- ahogy az várható volt -- kereskedelmi forgalomba kerül.

Kezdjük először is a lényeggel: az informátor állítása szerint az Xbox One a tervek szerint Magyarországon októberben jelenik meg. Úgy bizony, majdnem egy évvel az eredeti premier után fog hozzánk is eljutni a gép, miközben a nagy rivális, a PS4 bárhol beszerezhető importálás nélkül -- persze ez a füles nincs megerősítve, s az emberünk is hozzátette: lehet, hogy azóta változtak a tervek.

A másik érdekes pletyka, hogy novemberben egy limitált kiadású, 1 TB tárkapacitású konzol fog megjelenni (ez vajon megvásárolható lesz-e itthon, ha már novemberre tervezik?), illetve szóba került az, hogy érkezhet egy olcsóbb, 400 dolláros Xbox One lemezolvasó nélkül, tehát egy teljesen a digitális tartalmakra támaszkodó egységet vehetnénk meg a PS4 áráért, cserébe viszont le kellene mondanunk a használt játékokról.

Végezetül az eddig csak a konzol fejlesztésében részt vett csapatoknak adott fehér Xbox One kereskedelmi forgalomban is kapható lesz, ntkrnl azonban azt már nem mondta, hogy kérnek-e ezért felárat, vagy korlátozott példányszámban lesz-e megvásárolható.

feher-xbox-one.jpg