Tíz éve megy a huzavona a Halo mozifilm körül. Legutóbb Neill Blomkamp, a District 9 rendezője nyilatkozta, hogy elutasítása ellenére még érdekli a projekt, de teljes kreatív kontrollt akar. Természetesen az ügyben továbbra sem történt előrelépés, a Halo-mozi ugyanolyan halott, mint eddig volt. Ha film nem is, tévésorozat lesz, legalábbis a projekt beindult. Erről maga Steven Spielberg értesítette a publikumot a tegnapi Xbox One bemutató során, ahogy arról összefoglalónkban említést tettünk.

„Számomra a Halo-univerzum egy csodálatos lehetőség arra, hogy a technológia és a mítoszteremtés keresztezéséből valami földrengető szülessen” – mondta a Jurassic Park, az E. T. és az Indiana Jones filmek rendezője. Nem szokatlan, hogy Spielberg -- aki évekkel korábban már érdeklődött a Halo mozifilm iránt -- sorozathoz adja a nevét, korábban olyan sci-fi-szériák producere volt, mint a Terra Nova, a Taken: Harmadik típusú emberrablások, és a SeaQuest: A mélység birodalma.

A projekt egyelőre az előkészületek fázisában van, de az már biztos, hogy Xbox One-exkluzívként jelenik meg, vagyis csak a konzolon lehet majd megnézni. A nézettségre való tekintettel ez igen érdekes döntés a Microsofttól. A sci-fi rétegműfaj, ami már csökkenti a potenciális nézők számát, ezt viszont további keretek közé szorítja az Xbox One tulajok száma. Tehát a készítők újszerű és vaskos fába vágják a fejszéjüket a Halo-sorozattal.

Tapasztalatuk persze van a témában, hiszen tavaly a 343 Industriesszal közösen már készítettek egy élőszereplős websorozatot, a Halo 4: Forward Unto Dawn-t, amelyet eredetileg a Halo Waypoint YouTube-csatornán, valamint a Machinima Prime-on mutattak be. Az ötrészes széria nézettsége és kritikai fogadtatása viszonylag jó volt, az első epizódot ötmillióan nézték meg az első két hét alatt, s a második részre is maradt hárommillió néző. Talán pont ez a siker vezetett oda, hogy Spielberggel közösen elkészítsenek egy nagyobb volumenű sorozatot. És ki tudja, ha sikeres lesz, talán más kiadók is belefognak hasonló projektekbe. Ti melyik játékból látnátok szívesen tévésorozatot?