Az XCOM 2 eddig csak a Steam Controllert támogatta PC-n, de az új, 7-es számú patch-nek hála már az Xbox 360 és az Xbox One gamepadját is elfogadja. Ugye azért kellett eddig várnunk erre a fícsörre, mert a játék megjelenésekor a Firaxis nem igazán tartotta fontosnak ezt a lehetőséget PC-n. Ám most, a konzolverzió megjelenése után már ráértek ezzel is foglalkozni.

Persze a frissítés nem csak ennyiből áll. A másik király újdonság, hogy az Avenger nevű parancsnoki hajónkat a kontroller segítségével akár belső nézetből is bejárhatjuk. Ezt azonban nem egyszerű elérni. Először is a Steamen a játék indítási paramétereihez hozzá kell adni az -allowconsole parancsot, majd a játékban a ~ gomb lenyomásával elő kell csalni a konzolt. Ide már csak be kell pötyögni ezt: toggledebugcamera. Ezzel máris elérhető a belső nézetes Avenger-túra, viszont fontos tudni, hogy a Steam Controller ebben a módban nem támogatott.

Emellett a patch több bug is kiirtás, illetve fontos módosítást még, hogy a SPARKS-okat már nem gyógyíthatjuk medkittel,