A Batman Arkham…-sorozat az utolsó részéhez érkezett. Az események egy évvel az előző játék eseményei után veszik fel a fonalat, s noha a bűntények száma jelentősen csökkent, Batman bajt szimatol -- és igaza is lett. Visszatért Madárijesztő, aki a város különböző pontjain elrejtett idegméreg-bombáival kényszeríti menekülésre Gotham lakosságát, hogy a helyüket brutális bűnözők vegyék át. A rendőrség tehetetlen a rossz fiúk összefogásával szemben, akik az egész várost magukénak akarják, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy feltűnt a színen egy rejtélyes új figura, aki hozta a saját hadseregét is. A fő ellenfeleik Kétarc (Troy Baker), Pingvin (Nolan North), Madárijesztő és Harley Quinn (Tara Strong) és az említett Arkham Knight lesz.

A játszóterünk Gotham központi, három szigetre osztott területe lesz, mely méreteit tekintve ötször akkora, mint amivel az Arkham Cityben dolgunk volt, de nem csak a méreteiben, hanem kidolgozottságában is előrébblépés történt. A fő közlekedési módon ráadásul ezúttal nem az épületek megmászása (erre is van mód), hanem a Batmobile. Igen, a híres Batmobile vezethető lesz, amivel pillanatok alatt eljuthatunk a város egyik végéből a másikra, ráadásul harc közben is használhatjuk, a tank üzemmódnak hála.

Persze a Batman: Arkham Knight nem változott át autós játékká, a lopakodás és a közelharc továbbra is itt van. Ezen a téren a fejlesztők az elődökben látott mechanizmusokat gondolták tovább, így látványosabb és összetettebb mozdulatsorokat írhatunk le, sőt nem csak egyedül harcolhatunk. A nagyobb összecsapások során csatlakozhatnak hozzánk a szövetségeseink, akik között bármikor válthatunk, még dinamikusabb akciójeleneteket kapva.