1912-t írunk, az amerikai kultúra szárnyalásának, a technológiai fejlődés és a nemes eszmék korában járunk. Mérnökök és tudósok egy csoportja még a 19. században állt elő azzal az ötlettel, hogy létrehozzák az ország fejlődésének jelképét, a tökéletes várost. A Columbiának nevezett, felhők felett lebegő metropolisz azonban végül minden lett, csak magasztos csúcs-amerikai nem, és ezt a játék elején Booker DeWitt magánnyomozó is kénytelen megtapasztalni.

A BioShock: Infinite főhőse Booker, akit egy nap különös feladattal bíz meg két vadidegen: menjen el Columbiába és hozzon el egy lányt, Elizabethet. Elizabeth a város egy furcsa tornyában raboskodik, Columbia népe pedig afféle messiást lát benne, így nem örülnek annak, hogy a talajról jött idegen elrabolja a lányt. A történet innentől véres fordulatot vesz: Elizabeth és Booker együtt kell, hogy kijussanak a városból, miközben minden létező columbiai polgár meg akarja ölni őket.

A játékmenet a klasszikus BioShcokhoz nyúl vissza, pár szükséges módosítással. Továbbra is FPS-ként működik a játék, azaz sokat lövöldözünk, csak Adam nevű génmanipulációs csodaanyag helyett varázsitalokat iszunk, hogy speciális képességeket szerezzünk. Új elem a receptben Elizabeth, aki végig mellettünk van, és egy különös, hatodik érzéke segítségével igyekszink segéd kezet nyújtani nekünk. A játékot páratlan látványtervezés jellemzi, Columbia sokáig emlékezetes helyként marad meg emlékezetünkben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!