A játék története érdekes felütéssel indít: egy repülőgépen ülünk egy Jack nevű fickó bőrébe bújva, aki csak anmnyit árul el magáról, hogy a szülei mindig "különlegesként" emlegették. Egyszer csak beüt a ménykő, a gép lezuhan, Jack pedig a hideg óceánból a közelben álló világítótoronyhoz evickél. Ez a torony azonban nem közönséges torony: egy liftet rejt a belselye, ami Jacket a víz alatti Rapture városába szállítja.

Rapture egy Andrew Ryan nevű milliárdos utópisztikus álma: egy város az óceán mélyén, ahol a legjobb, legokosabb, legtökösebb emberek élnek, akik ráadásul modern, sci-fi szintű géntechnológia segítségével turbózzák fel a mindennapokat. Az álom persze rövidesen lidércnyomássá vált: az Adamnek nevezett genetikai matéria mutáns szörnyekké változtatta a lakosokat, akik eltorzult fizikumuk ellenére is megszállottként keresik az Adamet. Még groteszkebb, hogy az Adam kinyerésére Rapture tudósai kislányokat használtak, akiket Little Sistereknek neveznek -- mi, játékosok is ezekből a gyerekekből táplálkozhatunk, hogy speciális képességekkel tegyük erősebbé Jacket. A játékban persze legtöbbször lövöldözunk, de akár villámokat is szórhatunk, és tűzlabdákat is hajigálhatunk, hogy csak pár példával éljünk.

A BioShock egy korszakalkotó játék, sokak szerint 2007 legjobb darabja, amit minden játékosnak ki kell próbálnia. A program manapság nagyon olcsó, az Unreal Engine 3.0-nak hála pedig még nagyon sokáig jól fog kinézni a képernyőnkön.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!