Hagyományos singleplayer kampány nélkül a Star Wars: Battlefront a multiplayer küzdelmekre koncentrál, amit az eredeti trilógia és a Disney-érában készült filmek helyszínein vívhatunk -- többek között a klasszikus Endor, Hoth és Tatooine meglátogatható, de az újonc Sullust is feltűnik. Mindegyik bolygón legalább két pálya vár minket, ahol gyalogsági járműves és légi csatát vívhatunk. Űrcsaták kezdetben nem voltak a programban, de később a Death Star DLC elhozta a lehetőséget.

A játékmenet természetesen a Battlefield alapjaira építkezik, azzal a különbséggel, hogy ezúttal nem csapatok, hanem partnereink vannak, vagyis nem egy négyfős társaságban küzdünk, hanem csak ketten, vállvetve. Másik eltérés a Battlefieldhez képest, hogy hőskarakterekkel is zúzhatunk, vagyis irányíthatjuk, Darth Vadert vagy Bobba Fettet.

A multiplayer maximálisan 40 főt támogat, míg kooperatív módban ketten küzdhetünk. Vannak továbbá egyszemélyes küldetések, de ezek nem alkotnak egy koherens kampányt. Az E3 2016-on a DICE bejelentette a Star Wars: Battlefront X-Wing VR Mission-t, ami virtuális valóság eszközökre hozza el az űrcsata élményét, de ez egy teljesen önálló kiegészítő, nem azonos a Death Star DLC-vel.