Miközben a Nyerd meg az életed! minden idők legnézettebb saját gyártású Netflix sorozata lett, a battle royale őrület nem csillapodik. Könyvek, filmek, játékok készülnek a témában, most pedig az interaktív mozijátékok nagymestere, a Wales Interactive döntött úgy, hogy elkészíti saját verzióját. A fejlesztő az új terepen sem vallott szégyent, noha van néhány alapvető különbség a stúdió eddigi munkáihoz képest.

Veszélyes játék

A Bloodshore a nem túl távoli jövőbe visz, ahol egy óriáscég, az Alyn Group kínálja a legjobb szórakozást, egy globálisan közvetített túlélőjáték képében: 50 különböző hátterű embernek kell megküzdeni egymással egy szigeten, hogy a legvégén az utolsó elvigye a 10 millió dolláros fődíjat. Az idei versenyzők között vannak streamerek, elítélt gyilkosok és egy levitézlett egykori filmsztár, Nick Romeo, aki sötét titkot őriz a játékot szervező cégről...

A Wales Interactive rohamtemtóban dobta piacra a Bloodshore-t, hiszen előző alkotásuk, az I Saw Black Clouds fél éve jelent meg. Ennek ellenére a szokott minőség megvan, noha az új rész új műfajt is jelent egyben: a Bloodshore-ban egy akciófilm főszereplőivé válhatunk. Azonban az inspirációt nem a Squid Game jelentette, sokkal inkább a Menekülő ember, a PUBG, illetve az Éhezők Viadala-filmek.

A nézők egy Kill Stream című műsorban követhetik az eseményeket. Van két műsorvezető, akik megszólaltatják a nézőket, miközben a szigeten a résztvevők próbálnak életben maradni. Az 50 résztvevőből azonban 10-nél többet nem ismerünk meg, háttértörténete pedig csak a legfontosabb karaktereknek van, a többi inkább azt a célt szolgálja, hogy egy golyó eltalálja őket, rálépjenek egy aknára, vagy elvágják a torkukat.

Talán az előbbiekből kitűnik, hogy a Bloodshore a Wales Interactive eddigi legnaturalistább, legvéresebb játéka lett, a lényeg azonban nem változott. A történet bizonyos pontjain dönteni kell, hogy lelövünk-e valakit vagy nem, kit mentünk meg, majd ezeknek a döntésének megfelelően folytatódik a sztori. Azonban, mivel a történet egy irányba halad, ezúttal nincs hat-hét különböző befejezés. Ugyanakkor ez sem baj: a Bloodshore közel 300 jelenetet tartalmaz, ami az eddigi játékokhoz képest nem tűnik soknak, de két végigjátszásra „csak” 120 jelenet került feloldásra. Így hat végigjátszás simán benne van, ha minden jelenetet meg akarunk találni, avagy 10-11 órát garantáltan eltöltünk a szigeten.

Az igazság harcosa

A Bloodshore tökéletesen működik, ha egy B kategóriás akciófilmként tekintünk rá. A színészek megfelelőek, a vágás és a zene dinamikus, ugyanakkor a trükkök lehetnének jobbak is. Van itt minden, közvetlen közelről történő kivégzés és kínzás is: míg a Late Shift és a The Complex óvatosan közelítette meg a témát, a Wales Interactive itt már nem fogta vissza magát.

A Bloodshore egy izgalmas, interaktív mozijáték, rengeteg feloldható jelenettel. Ezen kívül ráadásul néhány igazságot is megfogalmaz napjaink társadalmáról, amin érdemes elgondolkodni. A stúdió rajongóinak garantáltan tetszeni fog, de azoknak is érdemes tenniük egy próbát, akik szeretik az akciófilmeket: ebben az alkotásban te magad lehetsz a főszereplő! Érdekel az igazság az Alyn Grouppal kapcsolatban? Akkor indulj a Szigetre!