PC-re és Xbox One-ra május 10-én jelent meg a legutolsó Call of Duty második DLC-je, de PlayStation 4-en már egy hónappal korábban elérhetővé vált az öt fő újdonságot tartalmazó csomag. Hogy mik ezek? Természetesen van három új multiplayer térkép, egy War játékmódos map, illetve egy extra küldetés a Nazi Zombies módon belül. A felhozatal egészen változatos, a minőségre pedig ezúttal sem lehet panasz.

Amit a pénzedért kapsz

A három multis map közül a Dunkirk egy félig tengerparti, félig pedig városi helyszín, ahol különösen a pontfoglalás izgalmas, elvégre annál muszáj kimenni a házak nyújtotta biztonságos takarásból, a vízpart pedig kifejezetten veszélyes, nyitott terület, amit a terep két végéből állandó megfigyelés alatt tarthatnak a mesterlövészek (nem beszélve egy-egy emeleti lőállásról). Sima gyilkolós játékmódoknál jófajta összecsapások alakulnak ki az épületek között, emiatt aztán kellően izgalmas és minden esetben eltérő harcok jellemzik a térképet. A V2 már egyszerűbb valamivel a telephely általános felépítése miatt, aminek központi eleme a rakétakilövő (nevéből adódóan ez várható volt), ahol adott időközönként hasznos a nyúlcipő, mert indításnál mindent elemésztenek a lángok. A csomag legérdekesebb pályája talán az Egypt, ami Egyiptom sivárságát és szobrait mutatja be a sivatagos környezetben, ahol a régi építmények maradványai között kell talpon maradni, ami egy-egy cseles megoldásnak köszönhetően (fentről is érkezhet az áldás) nem mindig egyszerű.

A War játékmód az Operation Intercepthez képest kicsit egyszerűbb lett, mivel az Operation Husky nyitásként egy szimpla tolvajmechanikát nyújt, aminél három helyen kell lecsapni az ellenfél őrizetében lévő anyagokra. Aztán mondjuk javul az élmény, a küldetés pedig egyből érdekesebbé válik, mikor meglepő módon egy légiharc veszi kezdetét – és itt bizony igen lényeges, hogy a csapat mennyire uralja a vasmadarakat, mert a hosszúra nyúló repkedés próbára teszi a legjobb pilótákat is. Amekkora újdonság ez a War esetében, annyira nem tart lényeges meglepetést a zombis vonal. Városi környezet, élőhalottak, nagyobb szörnyetegek, szokásos extrák, némi rádiózás… és ennyi. A látványos érkezés a legjobb része a kalandnak, persze a sorozat rajongói örülhetnek a rohangáló hullák aprításának.

Továbbra is megéri az árát

Közel 4500 forintért még mindig azt tudom mondani, hogy jó beruházás a CoD kiegészítőibe befektetni – már ha valaki szereti magát a játékmenetet, a multit. A pályák jók, az új War is kellőképpen összetett, az átlagnál hosszabb harcokat eredményez, és noha a zombis küldetés ezúttal nem varázsolt el, a fanok azzal sem lőhetnek mellé. Összességében tehát bőven van tartalom, a változatosságra sem lehet panasz, és hát ugye a háború soha nem érhet véget, ami ebben az esetben különösen igaz. És egy ilyen játéknál ez a szerencse.