Az első HuniePop még 2015 januárjában jelent meg egy sikeres Kickstarter-kezdeményezésként. Szerencsére a játékba fektetett bizalomnak nem kellett megtörnie, ugyanis a végeredmény egy rettenetesen szórakoztató dating sim lett, ami egyben match 3 puzzle is, valamint egy kis szerepjáték, visual novel stílusban találva. De a HuniePot alkotása persze nemcsak az első hallásra is érdekesnek tűnő kombináció miatt lett ennyire népszerű, sokat tett hozzá az elképesztően izgalmas “történet” is, miszerint  főszereplőnk, vagyis a játékos, egy hatalmas vesztes, akinek még nem sok minden jött össze életében, pláne nem egy sikeres randi. Így találkozunk össze Kyuval, a szerelemtündérrel, aki készségesen felajánlja segítségét abban, hogy a város legcsinosabb lányait meghódítsuk. Minden értelemben.

Üdvözlet Inna De Poona-n!

A második rész történetébe két évvel az első cselekménye után kapcsolódunk be, Kyu remek munkát végzett, önbizalmunk az egekben, sikeresek vagyunk, és gyakorlatilag bárkit megkaphatunk, akit csak akarunk. Ugye túl szép is lenne így folytatni a „szánalmasnak” már egyáltalán nem nevezhető kis életünket? Nem is fogjuk, ugyanis a világ veszélyben van! A Nymphojinn fenyegetése vészesen közeledik és valakinek meg kell állítania! Szerencsétlenségünkre vagy talán szerencsénkre ez a feladat Kyu legjobb tanítványaként éppen ránk hárul. Így utunk egyenesen a gyönyörű Inna de Poona szigetére vezet, hogy minél több tündérszárnyat gyűjtsünk be, amivel felébreszthetjük, és ha kellően ügyesek vagyunk, legyőzzük a Nymphojinnt.

Összesen 24 szárnyra van szükségünk, és hogyan máshogy szerezhetnénk meg őket, mint rengeteg randival?! Vagyis, inkább az utána következő... khm... légyottokkal. De nem lesz ez olyan egyszerű, mint az előző részben. Oh, de nem ám! 

Éljenek a dupla randik!

A fejlesztők rengeteg változtatást vezettek be az első játékhoz képest, ezek közül az egyik legszembetűnőbb, azon kívül, hogy grafikailag mekkora fejlődésen ment keresztül, kétségkívül az, hogy egy-egy hölgy helyett már kettővel múlathatjuk az időt a szigeten. Azokért a tündérszárnyakért bizony meg kell dolgozni. Akik játszottak az első résszel, azoknak szokatlan lehet, hogy habár az alapokhoz nem igazán nyúltak hozzá, tehát a jól megszokott tokeneket párosítgatjuk, beszélgetünk a lányokkal, illetve  ellátjuk őket némi elemózsiával és ajándékkal, ezek hatása némiképp megváltozott. A beszélgetésekért plusz lépéseket, az ételekkel különböző hatásokat kapunk, esetleg növelhetjük a rendelkezésünkre álló energiát, ami fontos tényező lesz a randikon, ugyanis, ha az elfogy, az érintett hölgyemény egy kis időre kivonja magát a játékból. 

Az energiazsetonok és törött szívek tengerében nehéz lehet aktuális és elragadó partnereinkre összpontosítani a figyelmünket, de szerencsére itt vannak nekünk a randi ajándékok is, méghozzá a cuki plüss maciktól kezdve a tisztasági betétig, amik az első részhez hasonlóan különböző pozitív hatásokat váltanak ki, és az esetek nagy többségében a dolgunkat valamilyen szinten megkönnyítő vésztartaléknak ott lapulhatnak a tarsolyunkban. Itt szembesülhetünk még egy csavarral, ami a játék egyik nagy meglepetése: minden lányhoz tartozik 3 “baggage”, vagyis olyan tulajdonság ami alaposan megkeveri a régi jól bejáratott ajándékozós technikát, sokszor pedig magát a randit is. Például, ha aktuális szeretőnk allergiás, akkor neki nem adhatunk illatgyertyát vagy virágot, a féltékeny típus pedig nem nézi jó szemmel, ha másra több figyelmet fordítunk, mint rá.

Habár az első részhez képest a szereplőgárda erősen lecserélődött, valószínűleg mindenki talál magának új kedvencet, hiszen még az elsőre legellenszenvesebbnek tűnő karakterekben is felfedezhető valami szerethető. A baggage-k pedig kellően érdekessé és nehézzé teszik a néha egyébként sem könnyű randikat. Ha pedig megmentettétek a világot, mindenki boldog és elégedett, akkor elérhetővé válik az Alfa mód, amiben folyamatosan magasabb és magasabb pontszámokat kell elérni egy-egy találkozón, valamint a Non-stop mód, ahol egymás után kell szórakoztatunk a véletlenszerű párosokat, így a főszál befejezése után sem feltétlenül kell egyből elköszönnünk a lányoktól. 

Elődjéhez hasonlóan a HuniePop 2: Double Date is végtelenül szórakoztató, parádés párbeszédekkel átszőtt match 3 puzzle, ami bár nem a legszebb a vidéken, de legalább lányai mutatósak, játékmenete és mechanikája miatt pedig igazi kuriózum lehet a műfajra fogékony játékosoknak.