Tudtátok, hogy a pinball játékok fejlődése többszáz évre nyúlik vissza? Az első, kezdetleges formája 1750 és 1770 között tűnt fel Európában, majd 100 évvel később egy brit feltaláló, Montague Redgrave szabadalmaztatta a labdakilövőt. A második világháború után a játékba bekerültek a flipperek, a végleges, ma ismert formáját pedig az 1970-es évekre nyerte el. A játéktermekbe özönlöttek a gyerekek és a felnőttek, hogy teszteljék képességeiket, azt, hogy egy golyót mennyi ideig tudnak a játéktéren tartani. A játéktermek azonban eltűntek, de a pinball nem, hála azoknak a fejlesztőknek, akik az élményt továbbra is meg akarják ismertetni kisebbel és nagyobbal egyaránt. A Zen Studios, a flipperjátékok legelkötelezettebb rajongója nemrég kiadta a Williams Pinball 2-3-4-es csomagját, hogy minél több emberrel ismertesse meg az egyik legjobb gyártó legnevesebb gépeit.

Marsi támadást, hurrikánt és varázslatot láttam

Ezzel pedig mindenki jól jár, hiszen az év elején bemutatott Williams Pinball 1 után a Zen Studios tovább kutatja azt, hogy miért a pinball volt az 1990-es évek egyik legnépszerűbb játéka. Mindegyik pakk három asztalt ad, de ezek órákra, napokra elegendő örömöt, szórakozást kínálnak, legyünk akár egyedül, vagy egy baráttal/társsal. A Volume 2 olyan legendás asztalokat visz a nappali kényelmébe, mint az Attack from Mars, a Black Rose és a Party Zone, a Volume 3 első játéka a varázslat világába (Theater of Magic) kalauzol el, de nyithatunk páncélszekrényt (Safe Cracker) is, vagy pedig meglátogathatjuk a Champion Pub-ot. Az utolsó csomag asztalkínálatában pedig a White Water, a Red and Ted’s Road Show és a Hurricane van. Az asztalok mindegyike a Zenre jellemző igényességgel és precizitással lett megalkotva, mindegyik tele van mozgó elemekkel, mindegyik tud újat mutatni még hosszú órák után is. A Theater of Magic nevű asztalon a labdát egy bűvészpálca engedi el, a háttérben egy körfűrész van, előtte egy varázsdoboz, mellette pedig maga az izgő-mozgó bűvészhölgy: minden tárgynak, elemnek jelentősége, szerepe van a játék szempontjából! Rengeteg feladatot, kihívást lehet találni mindegyik asztalon, ezek teljesítése további tartalmakat nyit meg, nem beszélve a rengeteg játékmódról, bajnokságról és az eredménytáblán történő előremenetelről. Gyakorolni akarsz, hogy minél jobban megismerd egy asztal titkait? Van rá lehetőséged! Az eredeti, a Zen által meghatározott fizikát kínáló élményt szeretnél? Megkapod! Ketten akartok játszani? Nincs akadálya! A Zen Studios a pinball legelismertebb mestere: a stúdió 2007 óta folyamatosan fejleszti a játékát, és a Pinball FX 3 pedig teljesen új szintre emelte annak élményét.

Kell? Kell!

A Williams Pinball új csomagjai egyértelműen megérik az árukat. Nemcsak azért, mert rengeteg mindent meg lehet tudni a játékok történetéről, de azért is, mert minőségi, hosszantartó, mindig új élményt kínál. Ha megunod az egyik asztalt, váltasz, és máris új kihívást kapsz. Nemcsak a pontok hajkurászását, hiszen az elérhető, megnyíló fejlesztésekkel a játékélmény is megváltozik. Ha különleges élményre vágytok, ne habozzatok, különösen most, hiszen a Volume 1-nél is kedvezőbb áron lehet megvásárolni a csomagokat. A Zen Studios alkotásaiban mindig is a minőségi szórakoztatást tűzte zászlajára, és ezt most sincs másként. Ennek pedig mi, játékosok csak örülhetünk.