Ha már mozi, akkor megemlítek pár filmet, amik kora ősszel (késő ősz, kora tél szabadon választott) érkeznek. Először csak akciófilmekkel foglalkoznék, hisz az igazi durranásokra még várni kell olyan december, január környékéig (jönnek majd a drámák és a kosztümös alkotások is). Szóval most az akció filmek szerelmeseinek hívnám fel a figyelmét három filmre, amit érdemes lesz megnézni.

Transporter3 (Szállító3)
Frank Martin ismét visszatér. A jó öreg Jason Statham a már jól bejáratott filmjében ismét a magányos, hallgatag sofőrt alakítja majd. Nem kérdez semmit, csak elviszi a dolgokat A-ból B-be, persze mindig történik valami és előbb utóbb bomba robban, borda roppan. Az új részben feltűnik majd Robert Knepper (ismertebb nevén T-Bag a szökésből), akit csak egy pillanatra lehet látni a trailerben, de épp elég az a beteg vigyor. Borítékolni lehet a látványos bunyókat is és feltűnik egy csinos lány (mint a sofőr társa he-he). Röviden ennyi, most tessék megnézni az előzetest.


Death Race (öhhmm talán halálos verseny? hi-hi)
Ki más játszaná a főszerepet, mint Jason Statham. Adva lesz egy börtön, ahol az igazgató kitalált egy beteg játékot, amire rákattan a sok tv néző. A verseny lényege, hogy van pár tuningolt (páncélozott, felfegyverzett) járgány, egy aréna, a cél pedig a másik likvidálása (szétlőni, felgyújtani, felrobbantani). A győztes szabad lesz. Nem túl eredeti, de lehet, hogy a jövőben már ilyen versenyeket nézünk majd a tv-ben. Ebbe a börtönbe vágják be Jensen Amest (Statham) volt Nascar bajnokot a feleségének megöléséért (kiderül majd, hogy ártatlan és ki a gyilkos). Összeáll majd egy kis csapat és már kezdődik is a tánc (harc – kinek hogy tetszik). A trailerből lejön, hogy a szokásos zúzás minden téren és mellé a szokásos zene. Igazi Jason Statham film, ehhez nagyon ért.


Babylon A.D (majd pont ennek lesz értelmes magyar neve, mi?)
A másik mai akciószínész Vin Diesel is hallat magáról, nehogy már elfelejtsék. Amerikai orosz kooperáció, szokásos Vin Diesel trükkök és egy csinos nő, valamint sci-fi környezet. Toorop (Diesel) egy öreg (veterán) zsoldos kap egy könnyű munkát a megbízójától. Van egy lány, akit Oroszországból kéne elvinni Amerikába 6 nap alatt (a hetediken majd megpihennek). Süti-pogi meló és még a nő is jó bőr, ezért Toorop beleegyezik. De a látszólag könnyű melóból világméretű káosz lesz, mindenki a lányt akarja (nem csodálom, hisz tényleg jól néz ki), de nem azért, hogy gyönyörködjenek benne, hanem valamilyen génkezelt Messiás… Egy dolgot sajnálok, hogy a legjobb poént lelövik a trailerben (a bombás dolog), de azért érdemes megnézni, főleg akkor, ha tetszett a Riddick 1-2.