A megjelenés előtt, ahogy az lenni szokott folyt a találgatás, hogy milyen lesz az új címlap, mi lesz a központi játék Segítségül annyit árultak el a srácok, hogy darkos kép és a címben benne lesz a sex szó.

Sokan már perverz dolgokat vizionáltak és hatalmas melleket, ami jogos is lett volna. Hiszen mi más is juthatna az ember eszébe a sex szó láttán? Viszont a valóság mellbe vágott. Jön a Deus Ex 3. Tényleg benne van a nevében a sex szó. Na de, ránézek a címlapra és a jobb felső sarokban csak annyit lehet elsőre kiolvasni, hogy A legendás magyar szinkronnal. Ott van persze a Heroes IV is, de az hősi halált halt a nyomdában (gondolom én) és eggyé vált az aranyszínű háttérrel. Más kivetnivalót nem találtam, bár kicsit sok volt a nanoruhás fickó, csak az egyiknek világosabb szürkés a ruhája. Bár jobb, mint a múltkori Hello Kitty-s cuki rózsaszín.

De mi van belül? A szokásos, mi más. Hál istennek a Tartalom rész maradt, ez a helyes irány, az átláthatóság. Aztán ott van a teljes játék, aminek a bemutatója igen pofás lett. Rövid és lényegre törő. Jó ott a reklám, de szerintem ennyi bőven elég kedvcsinálónak. DVD tartalom hmm.. szívesen vennék ide is egy tartalomjegyzéket, mert ez így picit furcsa. Nem akarok hátralapozni, elfordítani az újságot és ott elolvasni, hogy mi van a DVD-n. Főleg most, mert elég sok játék demó került fel a lemezre (megjegyzem, hogy mind-mind remek darab), így tényleg jó lett volna valahova beszúrni legalább felsorolásszerűen (még össze-vissza is jó lett volna, ahogy régebben). Majd jöttek a hírek, érdekességek, egy WoW hirdetés, amitől nem futott össze a nyál a számban (nem, nem vagyok szűklátókörű, csak nem játszok a WoW világában, ilyen téren aszexuális vagyok – egyébként nem he-he).

És itt van a SEX, itt van újra. Nagyon izgi volt olvasni és tetszett a belecsempészett interjús kérdésekkel. Mondjuk az egész interjús volt de mégsem lehet tipikusnak nevezni, olyan különleges volt, mint maga a játék. Egyébként ezzel a szériával a guru által ismerkedtem meg, hisz teljes játék volt az első két rész, így ha nem is hardcore fanatikusnak, de a világot kicsit ismerő alkalmi játékosnak vallanám magam. Sőt nekem még a második rész is tetszett. A cikkből lejött, hogy nagyon komoly alkotással lesz dolgunk és érdemes lesz felvésni a kémény falára, hogy Deus Ex 3.

A SEX után jött Batman, aki majd elmegyógyintézetben fog betegeket kezelni sajátos módon. Hogy kell ezt érteni? Különböző rúgásokkal, ütésekkel, könyökléssel és néha hajigálással kúrál majd. Ha a fejlesztőknek sikerül majd megvalósítani az ígéreteiket, akkor én tuti, hogy két példányt veszek és elolvasom az összes Batman képregényt, ami valaha megjelent, mert az lesz a minimum.

Resident Evil 5, vagyis … tombol a rasszizmus. Amikor elolvastam a kis infóboxot, nem tudtam, hogy sírjak e vagy nevessek. Én tervezem, hogy felszólalok majd, mert sok játékban fehér embereket ölnek halomra és kikérem magamnak. Egyébként istenkirály lesz a játék, és azok a képek. Ehhez a sorozathoz fűződő viszonyom kimerül a harmadik és negyedik rész végigjátszásában (PC-n persze).

Ismertetők közül talán a Crysis Warhead-et lehet megemlíteni. Mindenki erre izgul, de én nem szeretem a kopasz csávókat, így nem értem. Biztos jó játék, de én maradok a Barbie babánál (az nem olyan agresszív). Van még Witcher: Enhanced Edition és Miguel harca a telepítővel. Szívesen vettem volna egy „hogyan üssünk el 2 óra 20 percet értelmesen” blokkot is, de nem vagyok telhetetlen. Csak adta magát, hogy amíg a telepítés zajlik, addig lehet olvasni, vagy bevásárolni stb.. Szóval lesz még sok játékteszt, sőt a múltkori Gépigényes kavar után, ebben a számban nincs 600 GB HDD-s szabad hely. Legalábbis én nem láttam ilyet. Korrektnek tűnnek az értékelődobozok. A top 5 classic-ot és a nosztalgurut nem lehetne egymás mellé rakni? Szerintem jól mutatna, bár ti tudjátok. Gondoltam régi játékok jól megférnek egymás mellett. Ja és van újra Futottak még. Nos, fussanak, ha akarnak.

Maradt még a konzol, külvilág és a vége főcím. Röviden minden a helyén, sőt a külvilágban most már 2 film, 2 DVD kapott helyet és ott van a várólista is. Igényes szép munka. Összességében elmondható, hogy a múltkorinál sikerült magasabb pontszámot elérnie (legalábbis nálam), köszönhető ez a majdnem tökéletes címlapnak, a már bevált dolgok meghagyásának és a szokásos cikkminőségnek.

Fontosabb cikkek:
- Deus Ex 3
- Batman: Arkham Asylum
- Resident Evil 5
- Crysis Warhead
- King’s Bounty: The Legend

Pro:
- a bevált dolgok meghagyása
- különleges Deus Ex 3 cikk

Kontra:
- semmi sem tökéletes

Design: 09/10
Taralom: 09/10
DVD: 09/10
Összesen: 09/10
Alakul, sőt nekem ez valamivel jobban tetszett, mint az előző szám. Bár ott még uborkaszezon volt. Mi lesz itt év vége felé?

Archív:
08/11-es szám